Par "Latvian Open" kausiem cīnīsies 14 valstu golferi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.golfs.lv

Nedēļas nogalē no 5. līdz 7. augustam ''Ozo Golf Club'' laukumā, Rīgā, notiks Latvijas golfa sezonas prestižākais starptautiskais amatieru turnīrs ''Latvian Open'', kas vienos vairāk nekā 120 spēlētāju no 14 valstīm, TVNET informē Latvijas Golfa federācijas (LGF) ģenerālsekretāre Santa Puče.

Turnīra 17 gadu ilgajā vēsturē sacensībās būs visspēcīgākais dalībnieku sastāvs, taču izredzes cīnīties par visaugstākajām vietām ir arī Latvijas golferiem.

Startējot dalībnieku rekordskaitam, ''Latvian Open'' čempionu kausus izcīnīs atsevišķi vīriešu un sieviešu konkurencē. Pirmajās divās sacensību dienās visi dalībnieki izspēlēs pa 18 bedrītēm, bet pēdējā kārtā cīņu turpinās 60 kungi un 18 dāmas, tādējādi laureāti kļūs zināmi 54 bedrīšu summā. Labākie ''Latvian Open'' spēlētāji gūs ieskaites punktus pasaules amatieru rangā (WAGR).

Startam ir pieteikušies 105 vīrieši un 21 sieviete, tostarp arī Krista Puisīte, kura pirms gada par ''Latvian Open'' čempioni kļuva ar turnīra rekordrezultātu. Vīriešu konkurencē cerīgākās izredzes mājiniekiem varētu būt Latvijas amatieru čempionam Dāvim Pukstam un Kārlim Broderam.

Labāko spēlētāju panākumi Latvijas golfam nodrošina lielāku pazīstamību Eiropā un pasaulē, tādēļ arvien vairāk augstas meistarības viesu izvēlas piedalīties ''Latvian Open''. Nopietni sāncenši mājiniekiem, kā arvien, būs igauņi, taču uz uzvaru noteikti pretendēs arī spēlētāji no Austrālijas, Beļģijas, Somijas un Lietuvas. Sieviešu konkurencē Kristai un Mārai Puisītēm sīvākās sāncenses būs Izraēlas, Igaunijas, Krievijas un Kazahstānas golferes.

Turnīrā 11 dalībnieku handikaps ir nulles līmenī vai pat ar pluszīmi. Iegūtais handikaps raksturo spēlētāja meistarību, un HCP 0 nozīmē, ka golferim prognozētais rezultāts atbilst PAR jeb laukumā teorētiski nepieciešamajai sitienu normai.

Latvijas Golfa federācijas prezidents Vitauts Tučkus: "Patiess prieks un pārsteigums, kā Latvija kļūst par Baltijas valstu golfa līderi pēc spēlētāju atsaucības dalībai nacionālajā amatieru ''Open''. Arī valstu skaita ziņā šogad ir rekords, un varam lepoties ar spēlētāju kvalitāti, jo startēs vairāk nekā 10 golferu ar izcilu handikapu! Tas nozīmē, ka būs spēles intriga un augsta meistarība, kas golfu padara vienreizēji baudāmu gan spēlētājiem gan skatītājiem!”

''Latvian Open'' šogad notiks 17.reizi – sacensības risinās kopš 1995. gada, kad turnīrs vēl notika Igaunijā, jo Latvijā nebija sava golfa laukuma. No 1998. līdz 2001. gadam “Latvian Open” uzvarētājus noteica “Viesturos”, bet kopš 2002. gada – ''Ozo Golf Club'' laukumā.

Skatītājiem ieeja ''Ozo Golf Club'' visas sacensību dienās ir bez maksas. Līdzjutējiem jāievēro izvietotās norādes, jo ir bīstami atrasties golfa laukuma spēles daļā, nepārzinot spēles etiķeti. Sacensības katru dienu sāksies plkst. 8.

''Latvian Open'' dalībvalstis: Anglija, ASV, Austrālija, Beļģija, Igaunija, Itālija, Izraēla, Kazahstāna, Krievija, Latvija, Lietuva, Somija, Turcija, Zviedrija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu