Septembrī Latvijā ar publisku lekciju uzstāsies Dalailama (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 8.septembra līdz 11.septembrim Latvijā viesosies Nobela miera prēmijas laureāts, Viņa Svētība Dalailama XIV, informēja vizītes organizatori.

Vizītes laikā viņš uzsvēršot līdzcietības lomu sabiedrībā un konstruktīva dialoga ar valsti nozīmi, aicinās uz dzīvi bez vardarbības. Savukārt viesošanās centrālais notikums būs viņa publiskā lekcija «Līdzcietības kultūra», kas notiks 9.septembrī plkst.13.30 arēnā «Rīga».

Biedrības «Latvija Tibetai» valdes loceklis Jānis Mārtiņš Skuja stāsta, ka Viņa Svētība Dalailama XIV jau trešo reizi viesosies Latvijā, apmeklējot galvaspilsētu Rīgu, kam sekos vizīte Viļņā, Lietuvā. Iepriekšējās vizītes notika 1991.gada septembrī un 2001.gada jūnijā. Latvijas vizītes laikā paredzētas gan oficiālas tikšanās ar politiķiem, gan inteliģences, gan Latvijas budistu kopienas un preses pārstāvjiem.

Sākot no 7.augusta, ikvienam interesentam būs iespēja kļūt par publiskās lekcijas dalībnieku, iegādājoties biļetes «www.bilesuserviss.lv». Visi līdzekļi, kas tiks iegūti no biļešu pārdošanas, palīdzēs nodrošināt sekmīgu vizītes norisi. Ietaupītais finansējums pēc organizatorisko izdevumu segšanas tiks novirzīts labdarības mērķiem Latvijā, skaidro vizītes organizatori.

Pirms publiskās lekcijas paredzēts pasniegt Viņa Svētības Dalailamas izveidoto «Jauniešu Līdzcietības balvu», kura apliecina jauniešu sasniegumus sabiedrības labklājības celšanā ar altruisma un līdzcietības izpausmēm, kā arī «Tibetas medicīnas un Jogas Eiropas akadēmijas» diplomus.

Dalailamas viesošanās Latvijā tiks iemūžināta fotogrāfijās un filmā, kas tiks saglabāta Latvijas vēstures arhīvos, bet mediju pārstāvjiem būs iespēja kļūt par šīs vizītes aculieciniekiem, iepriekš akreditējoties. Tuvākajā laikā tiks publiskota pilna vizītes programma, ar kuru būs iespēja iepazīties interneta vietnē «www.dalailama.lv».

Jau ziņots, ka Dalailama 2011.gada 16.augustā ieradās Igaunijā un tā bija jau trešā reize, kad viņš viesojās Latvijas kaimiņvalstī. Savukārt Latvijā Dalailama viesojies 1991. un 2001.gadā.

Ķīna pārvalda Tibetu kopš 1951.gada, kad šajā Himalaju reģionā tika iesūtīts komunistu valdības karaspēks. Daudzi tibetieši vaino Ķīnas valdību viņu kultūras un reliģijas apspiešanā, ko Pekina kategoriski noliedz. Ķīna apgalvo, ka tibetieši bauda reliģisko brīvību un ar investīciju palīdzību Pekina ir uzlabojusi dzīves standartus un modernizējusi šos reģionus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu