«Pussy Riot» dalībniece pārvesta uz cietumu Ņižņijnovgorodā (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pankgrupas «Pussy Riot» dalībniece Marija Aļohina ir pārvesta uz ieslodzījuma vietu Ņižņijnovgorodas apgabalā, pirmdien paziņoja Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta Ņižņijnovgorodas apgabala galvenā pārvalde.

Par pārvešanu pavēstīja ziņu avots, kurš uzsvēra, ka viņam nav tiesību izpaust informāciju par to, uz kuru cietumu un kad Aļohina ir pārvesta.

Jau vēstīts, ka piecas «Pussy Riot» dalībnieces spilgtu krāsu sejas maskās pērn 21.februārī Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē uzkāpa priesteriem paredzētā vietā un izpildīja «panku lūgšanu» pret Vladimiru Putinu, kurš tolaik bija premjerministrs, bet tagad ir prezidents.

Par piedalīšanos šajā akcijā pērn martā tika aizturētas trīs grupas dalībnieces Nadežda Tolokoņņikova, Jekaterina Samuceviča un Marija Aļohina. 17.augustā Maskavas Hamovņiku rajona tiesa viņas atzina par vainīgām huligānismā, rupjā sabiedriskās kārtības pārkāpšanā un naida izrādīšanā pēc reliģiskām pazīmēm, par ko viņām piesprieda divu gadu cietumsodu, lai gan prokuratūra prasīja triju gadu cietumsodu.

Maskavas pilsētas tiesa, 10.oktobrī izskatot grupas «Pussy Riot» dalībnieču kasācijas sūdzību, nolēma Aļohinai un Tolokoņņikovai atstāt spēkā divu gadu cietumsodu, bet Samuceviču atbrīvot, aizstājot viņai reālu brīvības atņemšanu ar nosacītu sodu.

Tolokoņņikova sodu izcieš kolonijā Mordvijas republikas Parcas ciematā, bet Aļohina to līdz šim izcieta kolonijā Permas novada Berezņiku pilsētā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu