Ēģiptē tiesā prezidentu; viņš tiesā nogādāts uz nestuvēm

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kairā šodien sākusies tiesas prāva pret gāzto valsts prezidentu Hosni Mubaraku. Galvenās apsūdzības ir par to, ka protestu laikā varas iestādes pret iedzīvotājiem vērsās ar militāru spēku, ziņo BBC.

Tiesas ēku Kairā šodien apsargā ap 3000 karavīru un policijas darbinieku. Turpat bija pulcējušies arī simtiem Mubaraka pretinieku, to vidū arī protestos dzīvību zaudējušo ēģiptiešu tuvinieki.

Pūļa izsaucienu pavadībā Hosni Mubaraks tiesā tika nogādāts uz nestuvēm. Arī tiesai sākoties, viņš aiz drošības restēm atradās guļus.

Līdz ar Mubaraku tiesas priekšā stājas arī Mubaraka dēli, bijušais iekšlietu ministrs un seši citi augsta līmeņa ierēdņi.

Ja gāztais Mubaraks tiks atzīts par vainīgu pavēles došanā šaut uz protestētājiem, viņam varētu tikt piespriests nāvessods.

Nogādā tiesā no slimnīcas

83 gadus vecais Mubaraks uz tiesu Kairā tika nogādāts no slimnīcas kūrortpilsētā Šarmelšeihā. Slimnīcā viņš ārstējies jau kopš aprīļa, sūdzoties par sirds problēmām.

Vainu grūti pierādīt

Nemieru laikā Ēģiptē gāja bojā ap 850 protestētāju, liela daļa no tiem - no varas pārstāvju un armijas rokas. Taču, kurš deva izšķirošās pavēles pret protestētājiem vērsties ar spēku, nav līdz galam skaidrs.

Eksperti norāda, ka Mubaraka vainu protestētāju nogalināšanā pierādīt būs grūti, tā kā šādas pavēles, ja eksistēja, visdrīzāk, tika dotas mutiski un nav dokumentētas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu