Reģistrēta Zatlera reformu partija un Vidzemes partija

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzņēmumu reģistrā (UR) šodien reģistrēta nesen dibinātā Zatlera reformu partija un Vidzemes partija, pastāstīja UR preses sekretāre Baiba Vismane.

Atbilstoši Politisko partiju likumam lēmumu par ieraksta izdarīšanu partiju reģistrā, atteikumu izdarīt ierakstu vai ieraksta izdarīšanas atlikšanu valsts notārs pieņem septiņu darbdienu laikā pēc pieteikuma saņemšanas. Pieteikumi UR tika saņemti otrdien, 26.jūlijā.

Kā ziņots, Zatlera reformu partija tika nodibināta 23.jūlijā, par valdes priekšsēdētāju ievēlot eksprezidentu Valdi Zatleru. Tāpat tika ievēlēta arī partijas valde, kurā darbojas desmit locekļi.

ZRP valdē tika ievēlēta Valsts prezidenta likumdošanas padomniece Sandra Sondore-Kukule, politologs Viktors Makarovs, jurists Rihards Kozlovskis, nodokļu konsultants Ainis Dābols, "Nāc līdzās" pārstāve Sarma Freiberga un Vita Tirzmale, bijušais Saeimas deputāts Klāvs Olšteins, portāla "Satori" vadītājs Reinis Tukišs, "Hansaworld Latvia" īpašnieks un vadītājs Edmunds Sprūdžs un Jānis Ozoliņš, informēja ZRP pārstāve Daiga Holma.

Arī Vidzemes partija tika nodibināta 23.jūlijā. Tās dibināšanu bija apliecinājuši 243 Latvijas pilsoņi. Par partijas priekšsēdētāju ievēlēts Rūjienas mērs Guntis Gladkins, bet bijušais tautpartijietis Vents Armands Krauklis būs viņa vietnieks. Par Vidzemes partijas priekšsēdētāja vietnieku ievēlēts arī Alūksnes uzņēmējs Egīls Josts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu