«Pīlādzis» sāk nogatavoties (33)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: piladzis.lv

Pagājušās nedēļas nogalē Pīlādžu mototrasē Stelpē (Vecumnieku novadā) jau otro gadu norisinājās mūzikas festivāls «Pīlādzis», kas atšķirībā no pagājušā gada veicis vairākus būtiskus uzlabojumus gan organizatoriski, gan saturiski. Kā sarunā ar «TVNET Mūzika» atklāja festivāla rīkotāji, apmeklētāju skaits ir divkāršojies un «Pīlādža» komanda ir apņēmības pilna turpināt iesākto.

Pirmais kļūdu labojums

Gluži kā skolā, kad pirmais matemātikas kontroldarbs nokārtots ar vidēju atzīmi, seko kļūdu labojums. Arī festivālā rīkotāji mācījušies no pirmā gada kļūmēm un neveiksmēm un šogad veikuši vairākus būtiskus uzlabojumus.

«Pirmkārt jau šogad »Pīlādzi« nevar dēvēt par rokfestivālu, šoreiz centāmies apmierināt dažādas gaumes, piedāvājot dažādu žanru māksliniekus,»

atklāj rīkotāju pārstāve Inga Pīlādze. Par šā gada muzikālo koncepciju bija atbildīgs Armands Teviņš, kas pazīstams arī kā festivāla «Blieziens» rīkotājs.

Tik tiešām, muzikāli festivāla programma divu dienu garumā variēja no pašmāju trešmetāla grupas «SIA Radikal» agresīvajām ģitārām līdz Eirovīzijas dalībnieku - R&B dueta «Musiqq» vieglajiem deju bītiem. Turklāt, ja pagājušogad pļavas vidū vientuļa stāvēja tikai viena lielā skatuve un festivāla otrās dienas garumā publika bija spiesta vērot un klausīties grupu skaņu mēģinājumus jeb saundčekus, tad šogad festivāla teritorijā bija izvietotas trīs dažāda lieluma skatuves.

Uz galvenās, mototrasē stacionāri uzbūvētās skatuves uzstājās galvenokārt Latvijā labi pazīstami mākslinieki, uz blakus esošās vidējās skatuves attiecīgi mazāk zināmi vārdi, bet tuvāk telšu pilsētiņai un dīķim atradās trešā skatuve, uz kuras kāpa pavisam jaunas un mazpazīstamas grupas.

Telšu pilsētiņa festivālā "Pīlādzis"
Telšu pilsētiņa festivālā "Pīlādzis" Foto: piladzis.lv

Vienīgais mīnuss, ko neaprēķināja nedz organizētāji, nedz atbildīgie par festivāla skaņas tehnikas nodrošinājumu, bija galvenās un otrās skatuves tuvums un to izvietojums vienai pret otru 45 grādu leņķi. Proti, ja sākotnēji bija iecerēts, ka koncerti ik pa laikam paralēli varētu notikt uz abām skatuvēm, tad realitātē tas nebija īstenojams. Lielās skatuves jauda būtiski nomāktu visu, kas skanētu uz vidējās skatuves.

Tomēr klausītājus šis fakts pat drīzāk iepriecināja, jo

draudzīgā bariņā bija iespējams pēc koncerta migrēt no vienas skatuves uz otru un dzirdēt pilnīgi visus mūziķus.

Labiekārtota teritorija

Festivāla lielākais trumpis ir jau daļēji sakārtota infrastruktūra - moto trasi apvij pastāvīgs žogs, trases teritorijā ir visas nepieciešamās komunikācijas, elektrības kabeļi esot jau ierakti zemē un plašās teritorijas centrā pastāvīgi atrodas skatuves konstrukcija, kas ir unikāla ar savu iespaidīgo izmēru un lielu kravnesību, kas ir nozīmīgi tieši rokmūzikas koncertiem. Skatuvei ir betona kāpnes, betona grīda, kas atšķirībā no citām skatuvēm ir stabila un ļauj mūziķiem brīvi izpausties. Šī stabilitāte ļāva visus festivāla koncertus filmēt un tiešraidē translēt «platforma.lv» un «piladzis.lv» mājas lapās.

Klausītāji festivālā "Pīlādzis"
Klausītāji festivālā "Pīlādzis" Foto: piladzis.lv

Ņemot vērā manus pagājušā gada kritiskos novērojumus (skat. resursos rakstu «»Pīlādzis« vēl nav nogatavojies»), organizētāji ir veikuši dažas izmaiņas arī teritorijas plānošanā, proti, tualešu zona ir pārcelta tālāk no ēdināšanas zonas un arī telšu pilsētiņa ir izvietota nedaudz tuvāk skatuvēm. Jāpiebilst, ka šogad ēdināšanas teltis bija daudz mazākā skaitā.

Pārcelts arī paša festivāla norises laiks no augusta vidus uz jūlija beigām.

Kopumā šā gada festivāls pierādīja, ka nākotnē ar veiksmīgu programmu un precīzu festivāla identitātes atrašanu un nostiprināšanu, «Pīlādzis» var kļūt par vienu no Latvijas interesantākajiem un kvalitatīvākajiem mūzikas festivāliem.

Festivāla trešā skatuve
Festivāla trešā skatuve Foto: piladzis.lv

Komentāri (33)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu