Ar svētku gājienu un koncertiem turpinās Ventspils pilsētas svētki (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien Ventspils pilsētas svētki turpināsies ar tradicionālo svētku gājienu un pēc tam ar dažādiem pasākumiem un koncertiem Ventspilī.

Tiek svinēta pilsētas 723.dzimšanas diena

SIA «Kurzemes filharmonija» mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste Antra Lācberga informēja, ka nedēļas nogalē Ventspilī ar plašu un daudzveidīgu svētku programmu tiek svinēta pilsētas 723.dzimšanas diena. Pilsētas svētki šogad norisinās Ventspils ostas 750 gadu jubilejas zīmē.

Šodiena sāksies ar tradicionālo svētku gājienu.

Rātslaukumā ikvienu interesentu gaidīs Grāmatu svētki un savu jaunāko veikumu piedāvās Ventspils jaunie literāti un Rakstnieku mājas rezidenti. Amatu mājas laipnie saimnieki ierādīs batikošanas, aušanas un zīda apgleznošanas prasmes, bet Livonijas ordeņa pils pagalmā būs iespēja izjust senatnes elpu, piedaloties Kurzemes un Zemgales hercogistes laikam raksturīgās nodarbēs.

Lielajā laukumā un Reņķa dārzā muzicēs un dančus griezīs Ventspils amatiermākslas kolektīvi, bet Dzirnavu laukumā uzstāsies pilsētas mazākumtautību kolektīvi.

Veidos košus ziedu paklājus

Kā ik gadu, Ostas ielas promenādē oriģinālus un košus ziedu paklājus veidos XIII Baltijas ziedu paklāju festivāla dalībnieki. Visas dienas garumā darbosies Latvijas amatnieku darinājumu tirdziņš un brīvdabas kafejnīcas.

Uzstāsies «The Sound Poets», «Triānas parks» un «Re:Public»

No plkst.13 līdz 17 ventspilniekus un pilsētas viesus ar skanīgiem priekšnesumiem un radošajām darbnīcām priecēs Ritma svētki. Muzicēs grupas «Triānas parks», «The Sound Poets» un «Re:Public».

Dienas gaitā notiks militāro vienību ekipējuma un tehnikas prezentācijas, bet sporta mīļotājiem būs iespēja vērot Latvijas spēka vīru čempionāta superfinālu.

Vakarā uzstāsies gruzīnu un jamaikiešu grupas

Vakara muzikālā programma Ostas ielas promenādē atsāksies plkst.19.30, kad uz skatuves izskanēs gruzīnu grupas «The Shin» un latviešu mūziķu Valta Pūces, Kristīnes Kārkles-Puriņas un Ilonas Haņinas kopprojekts, kā arī Ritma svētku noslēguma koncerts.

Savukārt par Ventspils Pilsētas svētku eksotiskāko notikumu noteikti kļūs jamaikiešu grupas «Inner Circle» uzstāšanās, kas noslēgsies ar svētku uguņošanu.

Balle Reņķa dārzā

Notiks arī balle Reņķa dārzā, kur apmeklētājus no plkst.23 līdz pat rīta gaismai izklaidēs grupa «Otra puse», grupas «100.debija» solists Agris Semēvics, kā arī īpašie viesi no Itālijas - grupa «Love Italy».

Svētku pēdējā dienā, 4.augustā, Piejūras brīvdabas muzejs aicinās apmeklēt Seno amatu dienu. Uz ziepju burbuļu salūtu un dzimšanas dienas torti mazos apmeklētājus ielūgs Bērnu pilsētiņa un bērnu parks «Fantāzija».

Pārventas bibliotēkā un Livonijas ordeņa pils pagalmā izskanēs muzikāli priekšnesumi, bet svētku noslēguma koncerts plkst.16 notiks teātra namā «Jūras vārti», kur muzicēs Liepājas Simfoniskais orķestris, kamerkoris «Collegium Vocale Ventspils», kā arī solisti Sonore Vaice un Viesturs Jansons.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu