«Krastu mačā» viesosies NBA čempions Brauns

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

17.-18. augustā laukumā pie Latvijas Nacionālās operas (LNO) Rīgas ostas un Rīgas svētku ietvaros notiks jau tradicionālais diennakts basketbola turnīrs «Krastu mačs», kur par uzvaru sacentīsies Daugavas labā un kreisā krasta iedzīvotāji.

Arī šogad «Krastu maču» 17.augustā plkst.13 atklās bumbas triekšanas grozā no augšas un trīs punktu metienu konkursi. Slam dunk konkurss jau tradicionāli notiek ar SIA «Skonto Būve» atbalstu. Šogad par labākā dankera godu «Krastu mačā» ar Kristapu Dārgo sacentīsies Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Šenons Brauns, kas sava lēciena dēļ ir iemantojis iesauku Batuts.

Šenons Brauns NBA spēlējis Klīvlendas «Cavaliers», Čikāgas «Bulls», Šarlotes «Bobcats» un Losandželosas «Lakers» komandās, ar pēdējo kļuvis par divkārtēju NBA čempionu - 2009. un 2010. gadā. Kopš 2011.gada Brauns spēlē Fīniksas «Suns» komandā.

NBA 193 cm garais basketbolists ir pazīstams ar savu 44,5 collu (113 cm) lēcienu, kas tiek minēts kā augstākais vertikālais lēciens starp visiem šajā līgā spēlējošajiem. 2010.gadā Šenons piedalījās NBA slam dunk konkursā.

«Latvijas dzelzceļa» spēka metiens šogad pulcēs labākos Latvijas snaiperus – konkursā aicināts piedalīties viens no pašiem precīzākajiem Latvijas tālmetienu izpildītājiem Sandis Valters, Latvijas Basketbola līgas Zvaigžņu spēles šā konkursa uzvarētājs Māris Gulbis, pērnā gada «Krastu mača» trīs punktu metienu konkursa uzvarētājs Edgars Indāns, viens no U-18 līderiem, vefietis Anžejs Pasečņiks, viņiem pievienosies arī kāds no precīzākajiem U-20 trīspunktu metienu izpildītājiem.

Īpaša vērība «Krastu mačā» šogad pievērsta arī māksliniekiem – pirmkārt, gaidāma Latvijas populārākā hiphop dziedātāja Gacho uzstāšanās un viņa jaunās dziesmas videoklipa filmēšana. Savukārt nakts diskotēkas ietvaros uzstāsies dīdžejs Fjodors Fomins (Maskava) un dj Ella, kas pēc divu gadu pārtraukuma īpaši ieradīsies Latvijā, lai uzstātos «Krastu mačā». Visu turnīra laiku tā dalībniekus un apmeklētājus izklaidēs Latvijas labākie dīdžeji – dj Get Dizzy, dj Rudd, dj Monsta, dj Markus Riva, dj Mixmaster Raitis, dj Rapa, dj Aspirīns, dj Mixmaster AG, dj Kasapr Bindeman u.c.

Tāpat kā pērn, pusnaktī iecerēts gaismas un video instalāciju šovs uz LNO ēkas.

Visu pasākuma laiku interneta tiešraidi nodrošinās Latvijas Televīzijas portāls ltv.lv, turklāt «Krastu mača» tiešraide būs skatāma arī ārpus Latvijas teritorijas. Vairākas spēles tiešraidē translēs arī Latvijas Televīzijas 7. kanāls, tajā skaitā Latvijas čempionvienības «VEF Rīga» maču pret «Ghetto Games» izlasi.

Pēc organizatoru aplēsēm, pērn «Krastu maču» klātienē apmeklēja ap 100 000 rīdzinieku, padarot to par vienu no populārākajiem Rīgas ostas un galvaspilsētas svētku pasākumiem. Savukārt laukumā devās ap 600 rīdzinieku, tajā skaitā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, Rīgas vicemērs Andris Ameriks, Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš, aktieri, mūziķi, uzņēmēji un daudzi citi dažādu vecumposmu rīdzinieki.

Diennakts basketbola turnīrs «Krastu mačs» Rīgas un Rīgas ostas svētku ietvaros notiks jau ceturto gadu, un šogad Daugavas kreisajam krastam būs iespēja izlīdzināt rezultātu, kas patlaban ir ir 2:1 par labu labajam krastam.

Komandu reģistrācija spēlēm sāksies pirmdien, 5.augustā, plkst.12 Latvijas čempionvienības «VEF Rīga» mājas lapā www.vefriga.com. Dalība turnīrā ir bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu