Saūda Arābijā trīs jauni saslimšanas gadījumi ar bīstamo SARS paveidu (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saūda Arābijā konstatēti trīs jauni saslimšanas gadījumi ar SARS jauno paveidu - Tuvo Austrumu respiratorā sindroma koronavīrusu jeb MERS, piektdien paziņojusi ANO Pasaules Veselības organizācija (PVO).

Pirmais saslimšanas gadījums ar šo jauno vīrusu tika konstatēts 2012.gada septembrī Saūda Arābijā. Kopš tā laika ar to inficējušies jau 94 cilvēki, no kuriem 46 miruši, liecina PVO rīcībā esošā informācija.

Maijā jaunais vīruss tika pārdēvēts par Tuvo Austrumu respiratorā sindroma koronavīrusu jeb MERS.

Līdzīgi SARS, tas rada dziļu plaušu infekciju, un pacienti cieš no augstas temperatūras, klepus un elpošanas traucējumiem. Tomēr atšķirībā no SARS ar MARS inficētajiem drīzumā rodas arī nieru darbības problēmas.

Saūda Arābijā no trim minētajiem jaunajiem inficēšanās gadījumiem divos ar vīrusu saslimušas veselības aprūpes darbinieces, kuras kontaktējušās ar MERS pacientiem. Bet vienā gadījumā inficējusies kāda 67 gadus veca sieviete, kas, cik zināms, nav nonākusi saskarē ar inficētiem cilvēkiem vai dzīvniekiem.

Bažījoties par vīrusa izplatību, Saūda Arābija nolēmusi ierobežot svētceļnieku skaitu, kam šogad būs iespēja ikgadējā svētceļojuma - hadža - laikā apmeklēt Meku un Medīnu.

Pret MARS joprojām nav izstrādāta vakcīna, un vīrusam ir ļoti augsts mirstības rādītājs - mirst vairāk nekā 51% inficēto.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu