Siguldā opermūzikas svētku galā koncerts (28)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šodien noslēdzas 21.starptautiskie Siguldas opermūzikas svētki, kas trīs dienu garumā pilsētā piedāvāja izcilu mākslinieku priekšnesumus, informēja Siguldas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Jurkāne.

Svētku uvertīras koncertā 2.augustā

Svētku uvertīras koncertā 2.augustā plkst.19 klausītājus priecēs talantīgā pianiste Agnese Egliņa, kura šogad uzstāsies kopā ar izcilo klarnetistu Mārtiņu Circeni un jauno, talantīgo vokālistu Juri Irbi.

3.augusta koncerts «Mēs - mammai un tētim»

3.augusta koncertā «Mēs - mammai un tētim» plkst.15 uzstāsies dziedātājs Daumants Kalniņš kopā ar Nauri Indzeri un bērnu vokālo studiju «Knīpas un knauķi». Uzvedums būs par siltām un sirsnīgām attiecībām bērnu un vecāku starpā, kā arī par to, kā vecākie brāļi un māsas sadzīvo ar jaunākajiem.

3.augustā plkst.21 Džuzepes Verdi opera «Otello»

Savukārt opermūzikas mīļotājiem 3.augustā plkst.21 tiks piedāvāts Džuzepes Verdi operas «Otello» oriģināliestudējums Edmunda Freiberga režijā ar Aigara Ozoliņa scenogrāfiju. Izrādē būs Šekspīra laikam atbilstoši tērpi, kas izveidoti pēc Ievas Kundziņas skicēm. Otello lomā uzstāsies pasaulē pieprasītais lietuviešu mākslinieks Kristians Benedikts, Dezdemonas lomā uzstāsies Norma Fantini no Itālijas, bet Jago lomā iejutīsies itāļu mākslinieks Vittorio Vitelli.

Svētdien, 4.augustā, plkst.13 klausītāji būs aicināti uz garīgās mūzikas koncertu Siguldas evaņģēliski luteriskajā baznīcā, kur uzstāsies siguldietis Kalvis Kalniņš un rīdzinieks Emīls Kivlenieks.

4.augustā plkst.17 notiks vērienīgs galā koncerts

Opermūzikas svētku noslēgumā 4.augustā plkst.17 notiks vērienīgs galā koncerts ar izciliem operdziedātājiem. Koncertā piedalīsies pasaules prīma Iano Tamari, burvīgā Klementīne Margēna no Francijas, Norma Fantini un viens no pasaules labākajiem dramatiskajiem tenoriem - Badri Maisuradze. Tāpat skatītājus noslēguma koncertā priecēs Rīgas Doma zēnu koris, Latvijas Nacionālās operas koris un solisti Krišjānis Norvelis un Miervaldis Jenčs.

Komentāri (28)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu