Šogad nenotiks starptautiskais kinofestivāls «Baltijas pērle» (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP /LETA

Šogad nenotiks starptautiskais kinofestivāls «Baltijas pērle», kas tradicionāli norisinājās septembrī, piedāvājot gan plašu filmu programmu, gan iespaidīgas klasisko filmu kolekcijas, ceturtdien vēsta portāls «diena.lv».

Apstiprinot, ka šogad festivāls nenotiks, tā organizētāja Marina Ļipčenko kā iemeslu minējusi finansējuma trūkumu. «Esam saņēmuši no Rīgas domes 15 000 latu, no Kultūrkapitāla fonda 5000 latu - tas arī ir viss pieejamais finansējums, kura ir daudz par maz kvalitatīva festivāla sarīkošanai,» paskaidro Marina Ļipčenko. Pēc viņas teiktā, viss šis finansējums faktiski tiktu izlietots, īrējot kinoteātri «Splendid Palace» un Kongresa nama zāles, savukārt filmu tiesību pirkšanas, filmu transporta, tulkošanas un citi izdevumi būtu jāuzņemas festivāla organizatoriem bez garantijas, ka šie izdevumi tiks atpelnīti ar biļešu pārdošanu.

Kā sacīja Ļipčenko, pēc gada «Baltijas pērle» tomēr varētu notikt. «Turklāt uzskatu, ka festivālam ir laiks mainīties, lai tas savā pastāvēšanas trešajā gadu desmitā varētu piedāvāt ne tikai filmu skati, bet arī konkursa programmu un citas aktivitātes, kas raksturo kvalitatīvu festivālu,» stāsta Ļipčenko.

Ļipčenko cer, ka Rīgas dome un Kultūrkapitāla fonds ļaus 2013.gada festivāla rīkošanai piešķirto naudu izlietot 2014.gada festivāla sagatavošanai.

Portāls atgādina, ka vairākus gadus festivāls «Baltijas pērle» un kinofestivāls «Arsenāls» cīnījās par skatītāju uzmanību un filmām, jo notika teju vienlaikus - septembrī. Kā ziņots, pagājušajā gadā «Arsenāla» rīkotāji informēja, ka festivāls tiek slēgts.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu