Streips atvainojas par aicinājumu slēgt katoļu baznīcu (43)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Žurnālists Kārlis Streips šovakar atvainojās klausītājiem saistībā ar vakar raidījumā «Aktuālais temats» pausto aicinājumu Latvijas Radio (LR) slēgt Romas katoļu baznīcu.

Papildināts viss teksts

Streips atvainojas

«Ja es kādu aizvainoju viņvakar, runājot par Romas katoļu baznīcu, tad es ļoti atvainojos. Bet es turpinu uzskatīt, ka tur ir diezgan lieli grēki, tajā baznīcā,» šovakar raidījuma «Aktuālais temats» ievadā sacīja Streips. «Ceru, ka man tiks piedots,» piebilda žurnālists.

27.jūlija raidījumā «Aktuālais temats», intervējot jauniecelto Uzņēmumu reģistra (UR) galveno valsts notāri Gunu Paideri,

Streips paziņoja: «Es jūsu vietā aizliegtu Romas katoļu baznīcu, kas ir diezgan redzami kaitīga.»

LR1 direktore Inese Matjušonoka atzina, ka šāds izteikums neatbilst labas žurnālistikas praksei, tādēļ Streipam lūgts sniegt paskaidrojumu. Žurnālists esot atzinis, ka replika no viņa puses ir pārmērīga, tādēļ viņš šodien plkst.18.30 raidījuma sākumā klausītājiem atvainošoties. Matjušonoka uzsvēra, ka LR žurnālistu profesionālā latiņa ir pietiekami augsta un šādiem izteikumiem bez pamatojuma nav vietas.

Savukārt Nacionālās plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) loceklis Dainis Mjartāns atzina -, ja viņš Kārli Streipu nepazītu, viņš domātu, ka tas ir lēts popularitātes iegūšanas veids. Taču, viņaprāt, Streips ir rūdīts žurnālists, kurš strādā sabiedriskajā medijā un ir augstskolas pasniedzējs.

Mjartāns piebilda,

ja tiks saņemtas sūdzības un būs aizdomas, ka šādi izteikumi var tikt pielīdzināti naida kurināšanai, NEPLP būs šis jautājums jāizskata un jāapspriež ar LR vadību.

Romas katoļu baznīcas kardināls Jānis Pujāts teica, ka, viņaprāt, Streips ir sakarīgs cilvēks un viņš sarunā ar žurnālistu viņam to esot teicis. «Kāpēc mums vēl jaunas problēmas, kad ir tik daudz neatrisinātu jautājumu, kurus mēs varam atrisināt tikai kopīgiem spēkiem,» vaicāja kardināls.

Viņš teica: «Mēs visi esam dažādi, taču mums kaut kā jāsadzīvo».

Pujāts pieļāva, ka žurnālists ko šādu varbūt ir pateicis neapdomājot un tas neesot jāuztver nopietni.

Streips atzina, ka šī esot bijusi mirkļa replika un viņš atvainosies, ja ar to ir kādu aizskāris. Taču viņš uzskatot, ka Romas katoļu baznīcai, pirms citus kritizēt, būtu jāpaskatās uz saviem grēkiem.

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu