Cietumnieki izvēlas «Greja piecdesmit nokrāsas» nevis Korānu (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Bīstamākie Gvantanamo ieslodzītie iecienījuši britu rakstnieces E.L.Džeimsas erotisko romānu sēriju «Fifty Shades of Grey» («Greja piecdesmit nokrāsas»), paziņojis viens no ASV kongresmeņiem.

«Lielākā daļa 7.blokā ieslodzīto pieprasa «Greja piecdesmit nokrāsas», nevis Korānu,» sacīja Džims Morans.

«Viņi izlasījuši visu sēriju angļu valodā,» sacīja politiķis, kurš atbalsta ieceri slēgt Gvantanamo cietumu. «Laikam jau nekas pārāk interesants tur nenotiek. Šie puiši nekur projām netiks, tāpēc kāda starpība?»

Neparastais fakts nācis gaismā kongresa delegācijas vizītes laikā. Politiķiem cietumu izrādīja tā komandieris, galvenais ārsts un virsnieks, kas uzrauga kādreiz slepeno 7.bāzi, kas ir vislabāk apsargātā daļa Gvantanamo. Tajā atrodas pieci vīrieši, kas apsūdzēti 11.septembra teroraktu rīkošanā.

Žurnālisti tiek ielaisti citās Gvantanamo cietuma daļās, taču ne 7.blokā.

Stājoties amatā, ASV prezidents Baraks Obama solīja cietumu slēgt, taču tajā joprojām ieslodzīti 166 cilvēki. Lielākajai daļai no tiem nav uzrādīta apsūdzība vai notikusi tiesa.

Kā zināms, visā pasaulē pārdoti vairāk nekā 70 miljoni Džeimsas romāna kopiju. Tajā vēstīts par jauno, nepieredzējušo studenti Anastasiju Stīlu, kura uzsāk sadomazohistiskas attiecības ar izskatīgo miljardieri Kristianu Greju.

    Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu