Jaunajā Vilnī uzvar Džeidens Filders. LieneCandy astotā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdiena Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, bija desmitā starptautiskā populārās mūzikas jauno dziedātāju konkursa "Jaunais vilnis 2011" pēdējā sacensību diena, kurā dalībnieki dziedāja speciāli konkursam rakstītas dziesmas. Konkurss noslēdzās ar Džeidena Fildera (ASV) uzvaru. Mūsu LieneCandy finālā ierindojās astotajā vietā.

Šā vakara koncerta pirmo daļu vadīja komiķis un Allas Pugačovas draudziņš Maksims Galkins, konkursantu daļu - Ksenija Sobčaka un Ivans Dorns, kas pagājušogad konkursā bija viens no Krievijas dueta "Para Normaļnih".

Sestdienas koncerta pirmā puse veltīta mūsu pašu komponistam un vienlaikus konkursa žūrijas līdzpriekšsēdētājam Raimondam Paulam, kuru klātesošie Dzintaru koncertzālē stāvus sumināja viņa 75 gadu jubilejā. Sumināts tika arī populārais krievu dzejnieks Jevgeņijs Jevtušenko. Tieši Paula un Jevtušenko kopīgi radītais dziesmu cikls "Dievs dod", kas pavisam nesen iemūžināts diskā, bija vakara pirmās daļas programmas stūrakmens.

Plates tituldziesmu "Dievs dod" ("Dai Bog"), ko oriģināli ierakstā iedziedājis Intars Busulis, vakara sākumā nodziedāja populārā Valerija, pirms tam gan nemirstīgo Paula "Maestro" jaunā versijā prezentēja trīs Krievijas estrādes daiļavu trio un reperis Timati.

Starp dziesmām publiku izklaidēja divas blondas plastikāta cacas ar sunīti, kuru raksturīgākās iezīmes - botoksa lūpas, milzu krūtis un cāļa smadzenes. Brīžiem kāda no dāmīšu etīdēm lika pasmaidīt, bet kopumā diezgan jēli jociņi, kuri varbūt pat aizskāra arī kādu no tām zālē sēdošajām šovbiznesa zvaigznēm, kuras atsakās novecot.

Konkursa "Jaunais vilnis" dalībniece Liene Candy (Liene Greifāne Bronuša)
Konkursa "Jaunais vilnis" dalībniece Liene Candy (Liene Greifāne Bronuša) Foto: LETA

Cikla "Dievs dod" programmas vakara gaitā uz skatuves kāpa Vladimirs Presņakovs, Leonīds Agutins, Andželika Varum, Laima Vaikule, Valerijs Meladze, Krievijas "fabrikante" Irina Dubcova un konkursa 2005.gada uzvarētājs Intars Busulis ar Latīņamerikas ritmos ieturēto dziesmu "Eta ženščina moja".

Busulis bija vienīgais, kas koncertā dziedāja bez fonogrammas.

Protams, ja neskaitām pašus konkursantus.

Kopumā gandrīz visu dziesmu vārdus caurvija kādas iedomātas būtnes - pasaules radītāja jeb Dieva tēls. Britu komiķim un dažādu šovu vadītājam Rikijam Džerveisam (Ricky Gervais) noteikti šeit būtu kāda asprātīga replika "Thank You To God For Making Me An Atheist!" garā...

Tātad, arī trešajā konkursa dienā 16 konkursantu sniegumu vērtēja tā pati vakardienas apskatā minētā viedā žūrija: Igors Krutojs, Raimonds Pauls, Filips Kirkorovs, Igors Nikolajevs, Laima Vaikule, Valerija, Leonīds Agutins, Jurijs Antonovs, Maksims Fadejevs, Valerijs Meladze un Konstantīns Meladze.

Latvijas dalībniece LieneCandy uzstājās ar sesto kārtas numuru.

Īsi komentāri:

1. Andrej Grizz-Lee (Krievija) - paša sacerēta, aranžēta dziesma. Vēl viena droša uzstāšanās, kas atsedz Andreja samtaino, noturīgo balsi. Par šo puisi mēs vēl nākotnē (Krievijas popmūzikas kontekstā) noteikti dzirdēsim. Labas atzīmes.

2. Dženna Hofa (Togo) - viegls denshauss ar īsu rečitatīvu vidū, lieliska balss, skatuves harisma. Gatava dziedātāja.

3. Donny Montell jeb Donats Montvīds (Lietuva) - šis lietuviešu puisis noteikti ir izstudējis visas Krisa Bauna videoklipos redzamās deju kustības un ne tikai. Arī muzikāli viņa sacerētais garadarbs ir pēdējā gadu desmita R&B klišeja. Diemžēl kustības liedz noturēt taisnu meldiņu, un to ilustrē arī žūrijas viduvējās atzīmes.

4. Monika Višņevska un Mihails Bobers (Polija) - vēl viens romantisks skaņdarbs no poļu dueta. Ja Monika šodien dziedāja precīzi, tad Mihaila balsī bija jūtams kāds satraukums un nedrošība. Vājākā no dueta konkursa dziesmām.

5. Rodžers Riko (Brazīlija) - neizteiksmīga dziesma, blāvs un neinteresants dziedājums. Tiekamies labāk futbola laukumā!

6. LieneCandy (Latvija) -

šovakar redzējām Lieni tādu, kādu viņu pazīstam Latvijā - vieglas deju mūzikas dziedātāju.

Šoreiz Liene bija izvēlējusies ekstravagantu tērpu, kas acīmredzami aizgūts no kāda Barbadosas dīvas Rianas (Rihanna) video (arī kustības līdzīgas kā Rianas un Davida Getas kopdziesmā "Who's that chick"), savukārt aktīvais dziedājums komplektā ar augstpapēžu platformenēm radīja asociācijas ar pašu Lēdiju Gāgu. Vietām nazālas intonācijas, vietām netīrs dziedājums un pats svarīgākais - neizteiksmīga kompozīcija elektrohausa ritmā. Konservatīvā žūrija īsti nesaprata... Pauls gan konsekventi tautietes uzstāšanās novērtē ar "11". Atgādināšu, ka LieneCandy klausītājiem un konkursa žūrijai izpildīja sadarbībā ar Kurtu Kesadaru sarakstīto dziesmu "Can't Get Enough".

7. Ēriks (Armēnija) - Puisis turpina iekarot žūrijas sirdis ar akadēmisku, tradicionālu dziedājumu.

8. Juzari (Baltkrievija) - pietiekoši stabils dziedājums, taču pati dziesma bez "rozīnītes".

9. Grupa "N.A.O.M.I." (Krievija) - baltas, eirovīziskas kleitas, eirovīziska dziesma. Tīrs, labskanīgs četru balsu korītis.

10. The Koļa Serga (Ukraina) - dziesmas sākumā lielisks joks par Laimu un Raimondu un arī pati dziesma asprātīgs novērojums par pašu konkursu. Skaidrs, ka šī Odesas grupa "Jaunā viļņa" konkursā neiederas, taču, iespējams, publicitātes dēļ bija vērts spert šādu soli un piedalīties.

11. Maša Sobko (Ukraina) - nīkulīga balāde par mīlas ciešanām. Žūrijai, protams, patīk.

12. Kops Arponens & Flute of Shame (Somija) - viegls, daudzbalsīgs popfolks ar nelielu amerikāņu kantri piesitienu. Šoreiz skumja dziesma... Žūrijai ir acīmredzami skumjš noskaņojums, jo pirmo reizi šā gada konkursa vēsturē - visi "11"!

13. Duets "Twins" (Uzbekistāna) - izvēlētā meiteņu dziesma acīmredzami abām ir par zemu. Nekādu izredžu diemžēl...

14. Džeidens Filders (ASV) - muzikāla atzīšanās mīlestībā savai nule bildinātajai draudzenei. Tradicionāls R&B ar vieglu gospelmūzikas piesitienu.

15. Duets "Biškek" (Kirgizstāna) - Arsēns un Aibeks - divi puiši turpina vakardien uzņemto R&B kursu.

16. Duets "A-lau" (Kazahstāna) - Aktate un Laura - jaunākās konkursa dalībnieces. Simpātiska popdziesma un labs priekšnesums. Valerijai nepatīk.

Pēc trešās dienas kopvērtējuma līderis ir Džeidens Filders no ASV, otrajā vietā dziedātāja Maša Sobko no Ukrainas, bet trešajā - grupa "N.A.O.M.I.". Latvijas pārstāve LieneCandy noslīdēja uz 8.pozīciju.


KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu