Rīgā viesosies Igaunijas cirka trupa «Circus Studio Folie»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Igaunijas cirka trupas dalībnieki «Circus Studio Folie» savā video uzrunā sūta sveicienus starptautiskā ielu mākslas un pasaules mūzikas festivāla RE RE Rīga! apmeklētājiem, solot brīnumus, kurus jau nākamnedēļ varēs redzēt Rīgā.

Cirka studija Folie dibināta 2000.gadā. Šobrīd tajā ir 3 trupas, kuras gada laikā piedāvā aptuveni 30 izrādes. Folie pagaidām ir vienīgā cirka studija Baltijas valstīs, kas spēj sagatavot iestājeksāmeniem cirka augstskolās pasaulē, tādējādi studijas audzēkņi ir ne tikai Igaunijas, bet arī Baltijas cirka jaunā paaudze. Šobrīd 5 pasniedzēju vadībā studijā trenējas aptuveni 90 jauniešu.

Folie apgalvo, ka cirks ir viņu dzīvesveids un mērķis ir Igaunijā attīstīt cirku amatieru, sociālā un profesionālā līmenī.

Izrādi «Just Like Yesterday», ar kuru viņi uzstāsies Rīgā, veidojusi studijas vecākā grupa FF, kurā ir seši mākslinieki, kas ar cirku nodarbojas jau kopš bērnības. Veidojot uzvedumus, mākslinieki meklē jaunus izteiksmes veidus, savienojot cirka mākslu, teātri, kustību un mūziku.

Izrādi varēs redzēt piektdien, 9.augustā, plkst. 20.00 un sestdien, 10.augustā, plkst. 19.00 Operas skvērā. Video sveicienā mākslinieki latviešu valodā aicina cilvēkus apmeklēt festivālu solot: «RE RE Rīga! festivālā būs riktīgi brīnumi!»

Jau ziņots, ka Rīga - Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014 programmas ietvaros RE RE Rīga! pulcēs aptuveni 100 dalībniekus no 12 pasaules valstīm. Trīs dienu garumā Rīgu piepildīs pārsteidzošas jaunā cirka izrādes, pasaules mūzika, deja un ielu teātris. Ikviens, kurš vēlas ļauties pārsteigumiem, iepazīt jaunu pasauli, baudīt pasaules kultūru un piedzīvot brīnumu, aicināts no 9. līdz 11. augustam apmeklēt AB dambi, Noasu, Operas skvēru un Esplanādi!

Trīs dienas augustā pilsētā varēs baudīt mākslas brīnumu, sastopoties ar visdažādākajām pasaules kultūrām. Elpu aizraujoši akrobātu priekšnesumi, pārsteidzoši žonglēšanas demonstrējumi, tehniski sarežģīti triki, dzirksteļojošas dejas, pa visu pasauli ceļojošas cirka trupas - tas viss būs sastopams tepat Rīgā!

Tāpat festivāls būs īsta bauda pasaules mūzikas gardēžiem - folkmūzika savienojumā ar Indijas un arābu vokālo tradīciju, perkusijas, ērģeles, akordeons, pūšamie instrumenti, marokāņu mūzikas ritmi, psihodēliskais roks savienojumā ar saksofona spēli, flauta, ebreju arfa - šie ir tikai daži no instrumentiem, kurus varēs dzirdēt festivālā.

Festivāls RE RE Rīga! solās būt viens no šīs vasaras krāšņākajiem notikumiem, spilgti piesakot Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu 2014. Festivāls tapis, pateicoties Rīgas domes, nodibinājuma Rīga 2014 un uzņēmuma Re&Re sadarbībai.



KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu