Nākamgad iznāks filma par bin Ladena likvidāciju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

2012.gadā plānots izdot filmu par teroristiskā grupējuma Al Quaeda līdera Osamas bin Ladena likvidācijas operāciju. Filmu uzņem un veido Ketrīna Bigeloja; tās filmēšana sāksies šā gada beigās.

Projektu uzsākusi kompānija Sony. Tā vēlas, lai filmas pirmizrāde būtu 2012.gada 12.oktobrī. Filmas uzņemšana uzticēta komandai, kuras filma „Vētru pavēlnieks” 2010.gadā ieguva 6 Amerikas kinoakadēmijas balvas Oskars. Šī filma bija veltījums amerikāņu armijai Irākā.

Filmas nosaukums pagaidām vēl nav zināms, bet tās scenārists būs Marks Boals. Viņi abi kopā darbojās pie „Vētru pavēlnieka” uzņemšanas.

Atgādinām, ka Al Quaeda tik nogalināts naktī uz 2.maiju Pakistānas ziemeļos pēc amerikāņu desantnieku uzbrukuma. Bin Ladena ķermenis savukārt, kā tiek ziņots, ir apglabāts daudzus simtus kilometrus tālāk jūrā, lai bin Ladena kapavieta nekļūtu par iespējamu svētvietu reliģioziem ekstrēmistiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu