Vīķe-Freiberga nelolo cerības par "būtnēm sudraba drānās"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga aicina nelolot cerības, ka līdz ar 11.Saeimas vēlēšanām "uzreiz atlidos jaunas būtnes ar spīdošiem spārniem un sudraba drēbēs, kas izglābs Latviju".

Intervijā "TV3" ziņām eksprezidente uzsvēra, ka mums pašiem no sava vidus ir jāatrod tie spējīgākie cilvēki, kuri nāks ar jaunām idejām.

"Atmoda būs iespējama tikai tad, kad visa tauta sāks skaļi protestēt pret netaisnību visos līmeņos," teica Vīķe-Freiberga.

Vīķe-Freiberga uzskata, ka, tāpat kā visās nelaimēs nevar vainot oligarhus, arī tautas atmodai ir nepieciešama visas sabiedrības līdzdalība.

Vēl pirms septiņiem mēnešiem paši Saeimu ievēlējām

Viņa atgādināja, ka vēl tikai pirms septiņiem mēnešiem paši ievēlējām 10.Saeimu un pieņēmām tās idejas, ko sludināja partijas.

Vīķe-Freiberga uzskata, ka Zatlera reformu partija iegūs nozīmīgu vietu skaitu Saeimā, taču, ja tas būs līdzvērtīgs referendumā nobalsojušajiem, tad viņa būtu pārsteigta, jo tas nozīmētu, ka Latvijā atgriežas Ulmaņlaiki.

Kā ziņots, tauta 23.jūlija referendumā ar pārliecinošu balsu pārsvaru nolēma atlaist Saeimu. Par Saeimas atlaišanu nobalsojuši 94,3% no kopējā referenduma dalībnieku skaita.

Pēc referenduma Centrālā vēlēšanu komisija izsludināja ārkārtas Saeimas vēlēšanas, kas notiks 17.septembrī.

Partiju saraksti ar deputātu kandidātiem 11.Saeimas ārkārtas vēlēšanām jāiesniedz no šodienas līdz 18.augustam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu