Harijs Poters Latvijā joprojām pirmais

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nedēļas nogalē, lai arī piedzīvojot 73% popularitātes kritumu, jaunākā Harija Potera sērijas filma "Harijs Poters un Nāves dāvesti. Otrā daļa" ("Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2") joprojām ir skatītākā Latvijā, ziņo "kinokino.lv".

Harijs Poters joprojām pirmais

Jaunāko Harija Potera sērijas filmu nedēļas nogalē noskatījušies 3166 skatītāji un kopumā jau vairāk nekā 26 600 skatītāju. Otro vietu apmeklētāko filmu topā ieņem nedēļas jaunums "Popera kunga pingvīni" (Mr. Popper's Penguins). Komēdiju ar Džimu Keriju galvenajā lomā noskatījušies vairāk nekā 2000 skatītāju.

Trešo vietu ieņem komēdija "Neciešamie bosi" ("Horrible Bosses"), kurā līdzās mazāk pazīstamiem komiķiem Sudeikim, Džeisonam Beitmanam (Jason Bateman) un Čārlijam Dejam (Charlie Day) spēlē Holivudas superzvaigznes Anistone, Speisijs un Farels, kas piedzīvojusi vien 15% apmeklējuma kritumu, savukārt Transformeru jaunā filma "Transformers: Dark of the Moon" ierindojas ceturtajā pozīcijā.

Otrs nedēļas jaunums – britu trilleris "Blitz" ar Džeisonu Stethemu galvenajā lomā – ierindojies piektajā vietā ar 1105 skatītājiem.

Kopējais skatītāju skaits nedēļas nogalē pārsniedza 12 tūkstošus, un tas ir par aptuveni 10 tūkstošiem mazāk nekā pirms nedēļas, kad startēja Harija Potera noslēdzošā daļa.

Latvijā sāk rādīt "Kapteini Ameriku" un "Leriju Kraunu"

Latvijas kinoteātros šonedēļ nonāk divas jaunas filmas. Viens no jaunumiem - komiksa ekranizācija "Kapteinis Amerika: Pirmais atriebējs" ("Captain America: The First Avenger") - pārstāv komiksu žanru, bet otra ir romantiskā komēdija "Lerijs Krauns" ("Larry Crowne").

Neapšaubāmi centrālais nedēļas jaunums ir "Kapteinis Amerika", kas ir jau ceturtā komiksa ekranizācija šogad, kura nonākusi uz Latvijas kinoekrāniem (un vēl dažas iznāks). Tā ir šī brīža skatītākā filma Ziemeļamerikā, un Latvija ir viena no pirmajām valstīm, kurā filmu sāk izrādīt ārpus tās. Iespējams, ka no visām šīm filmām vislabāk klāsies tieši "Pirmajam atriebējam", jo tā pagaidām vēl nepārstāv franšīzi, bet šopavasar filmas "Tors" iespēto apmeklētību ir ļoti reāli pārspēt. Filma uz ekrāniem būs redzama gan parastajā, gan 3D formātā. Paredzam vismaz 3000 skatītāju pirmajā nedēļas nogalē, un tas būtu pietiekami, lai ieņemtu pirmo vietu.

Neliela atkāpe un atgādinājums par to, kas ir Kapteinis Amerika. Tas ir komiksu varonis, kas radās pagājušā gadsimta četrdesmitajos kā ASV patriotisma iemiesojums un lāga zēns, kas, ģērbies ASV karoga krāsās, nēsā zvaigžņotu vairogu un cīnās ar ļaunuma asi (nacistiem un citiem ļaundariem, kas vēlas pakļaut pasauli). Komiksa popularitāte manāmi kritās, kad karš bija beidzies, tomēr "Marvel" turpina komiksu izdot.

Otrs nedēļas jaunums ir romantiskā komēdija "Lerijs Krauns", kurā galvenās lomas atveido Holivudas smagsvari Toms Henks un Džūlija Robertsa. Ziemeļamerikā filma startēja ar salīdzinoši viduvējām sekmēm, un ir grūti prognozēt, kā Toma Henka izlolotajam projektam klāsies Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu