Naktī vietām nolijusi vairāk nekā puse mēneša normas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Piektdienas rītā daudzviet valsts rietumu un centrālajā daļā joprojām līst, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija. Ceturtdien lielākais nokrišņu daudzums izmērīts Alūksnes novērojumu stacijā, kur vakarā pāris stundās nolija 50 milimetru (mm), kas ir vairāk nekā puse no visa mēneša nokrišņu normas.

Lietavas rada plūdus

Diennakts kopējais nokrišņu daudzums Alūksnē sasniedza 57 mm. Valkā ceturtdien nolija 24 mm, daudzviet Latvijā nokrišņu daudzums bija lielāks par 10 mm, tostarp Rīgas centrā līdz deviņiem vakarā nolija 13 mm.

Ilgstošākās un spēcīgākās lietavas kopš ceturtdienas vakara bijušas Aizputes, Saldus un Skrundas apkaimē, liecina meteoroloģiskā radara dati. Saskaņā ar vietējo iedzīvotāju mērījumiem nokrišņu daudzums vietām pārsniedzis 100 mm. LVĢMC Saldus novērojumu stacijā nokrišņi netiek mērīti.

Laika periodā no deviņiem ceturtdienas vakarā līdz sešiem piektdienas rītā nokrišņu daudzums Liepājā sasniedza 24 mm, Dobelē - 37 mm. Diennakts laikā Dobelē kopumā nolijuši 50 mm jeb 68 procenti no mēneša normas. Rīgas centrā nakts laikā nolija vēl 12 mm, tādējādi diennakts nokrišņu daudzums sasniedzis 25 mm, kas ir nepilna trešdaļa no mēneša normas.

Piektdienas rītā visā Latvijā ir apmākušās debesis, vien Latgalē tās vietām skaidrojas. Daudzviet Kurzemē, Zemgalē un Vidzemē līst, dažviet ir migla. Pūš lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš, valsts ziemeļu daļā - mainīga virziena vējš. Gaisa temperatūra ir +16..+19 grādu, Kurzemes galējos ziemeļos dažviet +20 grādu.

Rīgā apmākušās debesis, vietām līst, pūš dienvidu, dienvidrietumu vējš ar ātrumu 4-7 metri sekundē. Gaisa temperatūra galvaspilsētā +17..+18 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +20,5 grādiem Ventspilī un +20,7 grādiem Liepājā līdz +27,2 grādiem Alūksnē un Gulbenē.

Brīdina par stipru lietu, sevišķi Kurzemē

Šodien dienas laikā vietām, galvenokārt Kurzemē, gaidāms stiprs lietus, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Lietus varētu apgrūtināt arī mūzikas festivāla "Zvērā" norisi, kas šodien un rīt notiks Saldus novada Zirņu pagasta "Dzilnās".

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā joprojām Krievijas dienvidos

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā joprojām saglabājas Krievijas dienvidos, kur ceturtdiena bija kārtējā diena ar svelmi virs +40 grādiem. Savukārt Maskavas Šeremetjevas lidostā ceturto dienu pēc kārtas gaisa temperatūra pakāpās virs +34 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu