Britu mūziķu apvienība «Electric Jalaba» gaidāma «RE RE Rīga!» festivālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau pēc nepilnām divām nedēļām starptautiskā ielu mākslas un pasaules mūzikas festivāla RE RE Rīga! laikā galvaspilsētā viesosies arī Lielbritānijas grupa Electric Jalaba. Vēl esot Lielbritānijā, Electric Jalaba sūta visiem sveicienus un īsā video aicina apmeklēt Rīgas koncertu.

Electric Jalaba muzicē britu apvienība Soundspecies un Marokas gnawa mūzikas – afrikāņu, arābu un berberu reliģisko dziedājumu un ritmu meistars Simo Lagnaui.

Electric Jalaba dalībnieki iedvesmojušies no pasaules džeza mūzikas, tehno, funk, psihodēliskā roka un «tuksneša blūza» mūzikas stiliem.

Grupas mūzikā savijas elektriskās ģitāras ar marokāņu tradicionālā mūzikas instrumenta guembri skaņām un solista Simo Lagnaui iespaidīgo vokālu.

Electric Jalaba uzstāšanos Rīgā varēs baudīt sestdien, 10. augustā, plkst. 18:30 Rīga 2014 radoši informatīvajā telpā Esplanāde 2014 un svētdien, 11. augustā, plkst. 20:30 AB dambī uz mūzikas skatuves.

Jau ziņots, ka Rīga - Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014 programmas ietvaros RERERīga! pulcēs aptuveni 100 dalībniekus no 12 pasaules valstīm. Trīs dienu garumā Rīgu piepildīs pārsteidzošas jaunā cirka izrādes, pasaules mūzika, deja un ielu teātris. Ikviens, kurš vēlas ļauties pārsteigumiem, iepazīt jaunu pasauli, baudīt pasaules kultūru un piedzīvot brīnumu, aicināts no 9.augusta līdz 11.augustam apmeklēt AB dambi, Noasu, Operas skvēru un Esplanādi!

Trīs dienas augustā pilsētā varēs baudīt mākslas brīnumu, sastopoties ar visdažādākajām pasaules kultūrām. Elpu aizraujoši akrobātu priekšnesumi, pārsteidzoši žonglēšanas demonstrējumi, tehniski sarežģīti triki, dzirksteļojošas dejas, pa visu pasauli izceļojošas cirka trupas - tas viss būs sastopams tepat Rīgā!

Tāpat festivāls būs īsta bauda pasaules mūzikas gardēžiem - folkmūzika savienojumā ar Indijas un arābu vokālo tradīciju, perkusijas, ērģeles, akordeons, pūšamie instrumenti, marokāņu mūzikas ritmi, psihodēliskais roks savienojumā ar saksofona spēli, flauta, ebreju arfa - šie ir tikai daži no instrumentiem, kurus varēs dzirdēt festivālā.

Festivāls RE RE Rīga! solās būt viens no šīs vasaras krāšņākajiem notikumiem, spilgti piesakot Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu 2014. Festivāls tapis, pateicoties Rīgas domes, Nodibinājuma Rīga 2014 un uzņēmuma Re&Re sadarbībai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu