2014. gada PK izcīņā varētu būt vārtu līnijas tehnoloģija

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

2014.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā, kas norisināsies Brazīlijā, varētu tikt ieviesta vārtu līnijas tehnoloģija, taču šai sistēmai jābūt pietiekami uzticamai, atklājis Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Zeps Blaters.

Pēc aizvadītā gada Pasaules kausa izcīņas daudzi vēlas, lai futbolā ieviestu tehnoloģijas, kas palīdzētu tiesnešiem pieņemt pareizus lēmumus. Dažādas tehnoloģijas veiksmīgi darbojas tādos sporta veidos kā krikets un teniss.

"Nākamā gada martā mēs pieņemsim galīgo lēmumu par vārtu līnijas tehnoloģiju," preses konferencē teica Blaters. "Ja tā izrādīsies precīza un izmaksas nebūs pārāk lielas, tad pastāv iespēja, ka starptautiskā komiteja to varētu ieviest uz 2014.gada Pasaules kausa izcīņu."

"Ja tā notiks, tad arī citas futbola asociācijas varēs izmantot šīs sistēmas," sacīja FIFA prezidents.

Tāpat 2012.gadā FIFA lems par to, vai futbolā tiks izmantoti vēl divi tiesneši, kuri atradīsies aiz vārtiem.

"Vēl nav pieņemts lēmums, vai papildus divi galvenā tiesneša asistenti tiks iekļauti futbola vispārējos noteikumos," turpināja Blaters. "Šo lēmumu pieņems Starptautiskā Futbola asociācijas padome (IFAB) uzreiz pēc 2012.gada Eiropas čempionāta finālturnīra. Tad jūlijā mums būs sanāksme, kurā lemsim par 2014.gada Pasaules kausa tiesāšanu."

FIFA izmēģinās deviņus tehnoloģiski izstrādātus vārtu līnijas projektus.

Testēšanas rezultātus izskatīs IFAB, kas ir atbildīga par futbola noteikumiem.

Kā zināms, Blaters jau ilgāku laiku bija pret tehnoloģiju ieviešanu futbolā, bet savas domas nedaudz mainīja pēc aizvadītā gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra mača, kurā Vācijas izlase ar 4:1 pārspēja Angliju.

Jau vēstīts, ka šī mača galvenais tiesnesis Horhe Larionda pirmajā puslaikā kļūdaini neieskaitīja angļa Franka Lemparda gūtos vārtus. Pēc Lemparda sitiena bumba vispirms atsitās pret vārtu pārliktni un pilnībā šķērsoja vārtu līniju. Tobrīd rezultāts būtu kļuvis 2:2.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu