Radot mākslas darbu, atklāta vasaras Rīgas restorānu nedēļa (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns

30. jūlija rītā restorānā «Dārzs» Latvijas labākie šefpavāri Elitas Patmalnieces uzraudzībā no dabas veltēm radīja mākslas darbu. Pašu bildi, kas kalpoja par pamatu gastronomiskajam mākslas darbam, radīja Elita Patmalniece. Šādi tika atklāta vasaras Rīgas restorānu nedēļa.

Vasaras Rīgas restorānu nedēļa norisināsies no 5. līdz 11. augustam, šajā laikā cilvēkiem būs iespēja visos restorānos, kuri iesaistās restorānu nedēļā, paēst dārzeņus un ogas, kuras pagatavotas, izmantojot dažādu šefpavāru knifiņus, tikai par 10.50 Ls.

Foto: Edgars Kalmēns

Tas būs veids, kā lauzt stereotipus, ka restorāni nav piemēroti ikvienam Latvijas iedzīvotājam, jo pierāda, ka ikviens var atļauties ēst restorānos.

«Izveidojām no augļiem un dārzeņiem mākslas darbu, izdevās skaisti, kaut kas līdzīgs Madonnai vai vasaras naktij. Kad taisījām, nespēju sagaidīt, kā izskatīsies, kad visu saliks kopā, un vai pēc tam gleznu vispār varēs ēst,» smejas Patmalniece.

Mākslas darba tapšanas procesā iesaistījās Latvijā populāri šefpavāri, tādi kā Māris Astičs, Arnis Bikšus, Heinrihs Erhards, Dace Gribuste, Ingmārs Ladigs, Valters Zirdziņš un citi, bet virsvadību pār šefpavāriem pārņēma mākslas darba skices autore Elita Patmalniece.

Foto: Edgars Kalmēns

Elita ne tikai vadīja procesu, bet arī iemūžināja visu savā mobilajā telefonā, lai paliktu bildes par atmiņu, kā arī lai visi viņas portāla «Instagram» sekotāji redz, kā top ēdamā māksla.

Pasākumu vadīja Valters Krauze, kurš iepriecināja apmeklētājus ar gaumīgiem jokiem un jautājumiem šefpavāriem par ēdienu, kuri lika pasmaidīt.

Brīdī, kad mākslas darbs bija pabeigts, Elita parakstījās stūrītī ar rozā mērci, tādā veidā pieliekot punktiņu, pabeigtības efektu gleznai. Mērci speciāli šim brīdim bija izveidojis Arnis Bikšus.

Foto: Edgars Kalmēns

Pēc tam, kad visi bija apskatījuši ēdamo mākslas darbu, tas pārtapa par pasākuma uzkodu galdu, no kura ikviens baudīja dārzeņus.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu