Vainhausa atgriežas "Billboard" topā. Adele numur 1

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pēc britu dziedātājas Eimijas Vainhausas (Amy Winehouse) nāves (23.jūlijā) strauji pieaudzis abu Vainhausas studijas albumu "Back To Black" un "Frank" pārdošanas apjoms gan Apvienotajā Karalistē, gan Ziemeļamerikā, ziņo ārvalstu prese. Līderpozīcijas atguvusi Adele ar "21".

"Back To Black" albums ar 37 000 kopijām ierindojies ASV pieprasītāko albumu "Billboard" topa 9.vietā, savukārt debijas ieraksts "Frank" ar 8000 kopijām - numur 57, liecina mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas "Nielsen SoundScan" dati. Arī singlu topā 2007.gada hits "Rehab" atgriezies 46.pozīcijā.

Britu popsoula dīvas Adeles albums "21" jau 11. nedēļu ir pirmajā vietā. Šonedēļ pārdoti 77 000 ieraksta kopiju, tādējādi atkārtojot amerikāņu popkantri zvaigznes Teilores Sviftas (Taylor Swift) albuma "Fearless" rekordu.

Kopumā kopš 1991.gada tikai astoņi ieraksti sasnieguši 11 vai vairāk nedēļu robežu.

Ja Adeles albums pēc nedēļas saglabās 1.vietu, tad tas kļūs par vienu no trīs ierakstiem (blakus Santana "Supernatural" (1999) un Alanis Morissette "Jagged Little Pill" (1995-1996)) , kas spējuši pabūt ASV topa augšgalā 12. nedēļas.

Bērnu auditorijai paredzētā popmūzikas izlase "Kidz Bop 20" debitē 2. vietā ar 69 000 kopijām.

Amerikāņu postgrandža censoņi "3 Doors Down" ar savu jaunāko studijas veikumu "Time of My Life" debitē 3.vietā (60 000), savukārt pagājušās nedēļas līderis - amerikāņu kantri dziedonis Bleiks Šeltons (Blake Shelton) ar "Red River Blue" noslīdējis uz 6.vietu (47 000).

Vietu augstāk amerikāņu hiphopa producents Khaled bin Abdul Khaled jeb DJ Khaled ar "We the Best Forever" (53 000).

Regejroka veterāni - grupa "311" ar savu jaunāko studijas albumu "Universal Pulse" topā ielaužas 7.pozīcijā. Tas jau ir astotais grupas top10 panākums.

Amerikāņu R&B zvaigznes Bejonsē (Beyonce) jaunākais studijas albums "4" noslīdējis uz 4.vietu (53 000), bet kantri dziedonis Džeisons Aldīns (Jason Aldean) ar "My Kinda Party" numur 8.

Kopumā, salīdzinot ar šo pašu laika posmu pagājušogad, albumu pārdošanas apjoms palielinājies par 1%.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu