Breivīks pieteicies studijām Oslo universitātē (84)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Norvēģijā notiesātais slepkava Anderss Bērings Breivīks pieteicies politikas zinātnes studijām Oslo Universitātē, raksta «The Daily Telegraph».

Breivīks iesniedzis pieteikšanās dokumentus universitātē, neskatoties uz to, ka iestādes mācībspēki iepriekš draudējuši atteikties viņu apmācīt.

Ekstrēmists savulaik izstājās no vidusskolas īsi pirms tās beigšanas. Viņa tā laika skolasbiedri tiesas laikā liecināja, ka Breivīka sekmes bijušas augstākas par vidējo un izstāšanas no vidusskolas vērtējama kā aizsākums viņa ekstrēmismam.

Illas cietuma direktors Knuts Bjarkeids, kurā Breivīks izcieš savu 21 gadu ilgo cietumsodu, izteicies, ka iedrošina Breivīku studēt, lai iegūtu universitātes grādu.

«Cietums vienmēr mēģina pavērt ceļu ieslodzītajiem iegūt izglītību, lai viņi pēc iznākšanas no cietuma spētu atrast darbu,» cietuma nostāju viņš skaidroja Norvēģijas telekanālam «TV 2».

Breivīka studijas Oslo Universitātē plānotas neklātienes grupā. Tomēr vairāki universitātes mācībspēki no Politisko zinātņu fakultātes anonīmi «TV 2» paziņojuši, ka nevēlas neko kopīgu ar ekstrēmistu un pasniegt viņam lekcijas nevēlas.

Oslo Universitātes rektors Ole Peters savukārt norāda, ka saprot savu darbinieku nostāju, tomēr viņu iebildes Breivīka pieteikuma izskatīšanu neietekmēšot.

«Es saprotu, ka cilvēki uz to reaģēs. Tas ir cilvēcīgi. Tomēr mēs nevienam nevaram atteikt iespēju studēt Oslo Universitātē. Mums jāseko spēkā esošajiem iestāšanās noteikumiem,» viņš skaidroja.

Kā ziņots, Anderss Breivīks notiesāts par 77 cilvēku slepkavību un vairāk nekā 240 ievainošanu uzbrukumos Oslo un Ūteijas salā 2011. gada jūlijā.

Komentāri (84)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu