"Ozo" ledus hallē no septembra vairs nebūs ledus laukuma

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai samazinātu izdevumus par elektrību un gāzi, no septembra Ozo ledus halle Ozolniekos atsakās no ledus laukuma, tā vietā solot piedāvāt spēlēt tenisu un bumbiņhokeju, ceturtdien vēsta laikraksts "Diena".

Īpašnieks un LHF vaino valsti

Halles īpašnieks un Latvijas Hokeja federācija situācijā vaino valsti, kas neatbalstot uzņēmējdarbību un nosakot arvien augstākus maksājumus. "Ozo" ledus halle pirms trim gadiem tika būvēta, neņemot vērā, ka tikai dažus kilometrus tālāk Jelgavā ir vēl viena, kas, tāpat kā citas Latvijā, var darboties sekmīgi, izmantojot pašvaldību atbalstu.

"Ja elektrībai un gāzei, kas ir 80% no visiem halles izdevumiem, nemitīgi aug cena, jāmeklē risinājums," lēmumu skaidrojis halles īpašnieks, tagad Jelgavas domes deputāts un Reģionu partijas (iepriekš LPP/LC) pārstāvis Dainis Liepiņš. Viņš esot pateicīgs Ozolnieku novada pašvaldībai, kas hallei piešķīrusi 50% atlaidi nekustamā īpašuma nodoklim, taču norāda, ka citur vietējās sporta bāzes ir atbrīvotas no nodokļa maksāšanas.

Cita halle būs jāmeklē Ozolnieku Ledus skolas audzēkņiem

"Pašvaldība mūs it kā neignorēja, jo vietējo vidū bijām populāra atpūtas vieta, taču par to, ka mūsu viesi arī ciemata veikalā un kafejnīcā atstāja savu naudu, neviens īpaši neaizdomājas," norādījis Liepiņš. Uzņēmējs atzīst, ka atteikšanās no ledus nesīs darbavietas zaudējumu vairākiem darbiniekiem, citas nodarbību vietas būs jāmeklē Ozolnieku Ledus skolas audzēkņiem.

Ozolnieku novada domes priekšsēdētājs Māris Ainārs atzinis - viņam žēl, ka ledus hallē vairs nebūs pieejams, taču uzskata, ka nekustamā īpašuma nodokļa atlaide ir pietiekams atbalsts, novads maksājis arī par ledus īri hokeja nodarbībām skolēniem no Sidrabenes.

"Halle ir privātais bizness. Nesaprotu, kāpēc mums tas būtu vēl vairāk jāatbalsta," sacījis Ainārs.

Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Māris Baldonieks gan uzskata, ka pašvaldībām sporta kompleksi nav jāuztver kā privātbizness, jo tie attīsta sabiedrības fizisko sagatavotību.

"Ledus hallēm pašlaik klājas grūti, īpaši elektrības un gāzes sadārdzinājuma dēļ. Nepieciešams atbalsts valstiskā līmenī, jo sportam, īpaši hokejam, atbalsts ir ļoti mazs," kopējo situāciju skaidrojis Baldonieks, piebilstot, ka smaga situācija ir arī hallē Ogrē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu