Stila ziņas: Rīgai veltīta cepure, NARCISS bodīte, Ērenpreiss u.c. (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: lindex.com

Vasaras laikā piedien ne vien laiskoties pludmalē, bet arī pabaudīt jaunumus modes pasaulē.

Latvijas darbnīca 3 Wind Knots laiž klajā sapņu somu

Darbnīca 3 Wind Knots, kas pazīstama ar rokām darinātajām etniskajām rotām, ir paplašinājusi savu darbības lauku un piedāvā pirmo somu kolekciju. «3 wind knots» dizainere Sigita Trukšāne ir kaislīga ceļotāja. Laika gaitā uzkrāto redzējumu un sajūtu pieredzi viņa nolēma realizēt sen lolotajā sapnī par somām - smalkām, gleznainām un sievišķīgi gaisīgām. Viņasprāt, radošās domas lidojumam nav robežu, tāpat kā ticībai un mīlestībai.Somas ir izgatavotas Latvijā, tās ir roku darbs. Audumu apdruka un metāla furnitūra ir veidota pēc «3 wind knots» dizaina un pasūtījuma. Zīmola veidotāji uzsver, ka viņu radītie aksesuāri ir ar stāstu. Tā ir leģenda par mācekli, kuram, beidzot apgūt kuģošanas prasmes, skolotājs iedeva auklu ar trim mezgliem. Pateicoties šai auklai, jaunais kapteinis kļuva par vēju un jūru pavēlnieku, jo, atraisot pirmo mezglu, sāka pūst ceļa vējš, otru - trakoja vētra, bet trešo - jūra nomierinājās.

Jauns zīmols: DNV uzņem apgriezienus

Zīmols DNV by Natalia Danilova, kuru radījusi ir jaunā Latvijas dizainere Natālija Daņilova, spēcīgi virzās uz priekšu modes pasaulē. Nupat bijusi tā pirmā kolekcija ar 50. gadu stilizāciju. Dabīgā zīda lietojums, izceltās vidukļa līnijas nevienu neatstāj vienaldzīgu. DNV daudziem pazīstams kā izsmalcinātu rotaslietu zīme.

«New Era» laiž klajā jauno Rīgai veltīto cepuri

Pērn pasaules slavenākais cepuru ražotājs – amerikāņu zīmols NEW ERA, pirmoreiz Latvijā izdeva Rīgai veltītas limitēta izdevuma cepures. Tā kā pieprasījums pēc cepurēm bija milzīgs, tika pieņemts turpināt tradīciju ikgadēji, un NEW ERA sadarbībā ar izpildītāju GACHO un mūzikas veikalu RANDOMS nule laiduši klajā Rīgai veltīto jaunās kolekcijas cepures modeli. Cepure ir ieturēta aktuālajā Snapback «A-Frame» modeļa stilā, ar trīs krāsu – bordo, melnās un zelta savienojumu. Dizainā papildus iestrādātajam Rīgas ģerbonim un uzrakstam RIGA iekšpusi klāj arī jaunas detaļas, kuras padara cepuri unikālu. Ir nopērkamas tikai un vienīgi RANDOMS mūzikas veikalā.

Ērenpreiss jaunie velosipēdi

Pirms gada atdzima viena no Latvijas leģendām – Ērenpreiss velosipēds. Pirmā velosipēdu partija ieguva lielu atzinību un popularitāti gan Latvijā, gan ārzemēs. Šogad ražošana tiek paplašināta – uzlaboti līdzšinējie un izveidoti pilnīgi jauni modeļi, saražota lielāka tirāža un sākts darbs pie velo aksesuāru līnijas. Jaunie 2013. gada Ērenpreiss velosipēdi jau pieejami tirdzniecībā. 2012.gadā vispieprasītākais bija dāmu velosipēds Paula gaišajā ziloņkaula krāsā, tāpēc jaunās kolekcijas ietvaros ir radīta vēl viena Paula – Burgundijas sarkanā krāsā. No kungu velosipēdiem pieprasītākais bija zilā krāsojuma Gustav, tāpēc šogad arī Gustav pieejams divās versijās – zils un pelēks. Sekojot klientu vēlmēm, šogad visi Ērenpreiss velo modeļi ir aprīkoti ar 2-5 ātrumiem; Paula un Gustav - ar trīs līdz piecu pārnesumu rumbām, bet Tom un Greta - ar divu pārnesumu automātisko rumbu, kas pārslēdzas pati, pielāgojoties attīstītajam braukšanas ātrumam. Visiem 2013.gada modeļiem ir veikta virkne uzlabojumu un tehnisku jauninājumu: tikai Ērenpreiss velosipēdiem raksturīgas funkcionālas dizaina detaļas - īpašs ķēdes sargs, uzlabota rāmja konstrukcija, izvēlēts cits, daudz vieglāks un izturīgāks rāmja materiāls (hroms - molibdēns), velosipēdi aprīkoti ar pilsētas sporta klases ritošo sistēmu, ādas rokturiem un īpaša dizaina dubļu sargiem. Top arī Ērenpreiss velo aksesuāru līnija.

NARCISS uzzied Berga bazārā

Vakar Berga bazārā durvis vēra modes zīmola NARCISS veikals-atelier-modes kafejnīca. Tā ir vieta, kur patverties no pilsētas steigas, iegādāties NARCISS pēdējās kolekcijas tērpus un iepazīties ar jaunāko ārzemju un pašmāju modes presi, ļaujoties nesteidzīgai kafijas baudīšanai. NARCISS veikala-atelier-modes kafejnīcas interjeru ir veidojusi dizaina studija Rijada - Rihards Funts, Zane Homka un Gatis Vilaks. Veikala interjera centrālais objekts ir Frančeskas Kirkes glezna «Narciss», kas mijiedarbībā ar dažādu materiālu un formu dizaina priekšmetiem lieliski atspoguļo NARCISS zīmola konceptu.

Foto: facebook

Kolekcija «Black Pant»

Foto: lindex.com
Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu