Kino apskats: «Vilknadzis» ir miris, lai dzīvo «Vilknadzis»! (22)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Oskaroto filmu «3:10 to Yuma», «Girl: Interrupted», «Walk the Line» režisora Džeimsa Mengolda (James Mangold) jaunākā filma «Vilknadzis» («The Wolvorine») jau no piektdienas, 26. jūlija, skatāma uz mūsu kino ekrāniem.

No dāmu skatpunkta filmā galveno varoni atveido varena sešpaka!

Apraksts. Pastāv uzskats, ka Logana mutācijas sekas ir ne tikai pārcilvēciskas spējas, bet arī lāsts. Lai atbrīvotos no šā sloga, Logans ir kļuvis par vienpati un klejotāju, kura dzīvesveids sastāv no kautiņiem un vēlmes aizmirsties. Negaidīti Logans saņem uzaicinājumu apmeklēt Japānu – kādreiz viņa izglābtais vietējās mafijas līderis piedāvā Loganam iespēju atbrīvoties no neparastajām spējām. Kad viņš tiek padarīts ievainojams, viņš saprot, ka nekad nepakļausies cita pavēlēm. Viņam būs jāizdara viss, lai glābtu sevi un savus tuvākos. Jo viņš ir Vilknadzis.

Kadrs no filmas "Vilknadzis"
Kadrs no filmas "Vilknadzis" Foto: Ekrānuzņēmums no YouTube video

Pārdomas. Nebūšu oriģināls un šo recenziju sākšu ar vārdiem, ar kādiem to ir sākuši daudzi citi kinomīļi visā pasaulē, proti, nepagāja ne sešas filmas, kad Viknadzis beidzot ir tāds, kādam viņam ir jābūt. Stiprs, dusmīgs, gudrs, emocionāls un rūpējas par citiem. Šī filma, kas balstīta uz astoņdesmito gadu sākuma īso komiksa versiju, beidzot ir sevi pierādījusi kā lielisku izklaidi un, lai cik neticami tas izklausītos, no visām šīs vasaras lielajām asa sižeta filmām šī ir viena no pašām piezemētākajām un prātīgākajām. Gan sižeta, gan specefektu ziņā.

Grūti spriest, kāda šī filma būtu, ja to būtu uzņēmis kāds cits, Oskaram nominēts režisors. Jā, daudziem nav noslēpums, ka darbu pie šā projekta sāka neviens cits kā pats Darens Aronofskis (Darren Aronofsky), kurš plašāk pazīstams ar filmām «Requiem for a Dream», «The Wrestler» un visiem zināmo, lielisko šedevru «Black Swan». Diemžēl šīs filmas uzņemšana notika arī Japānā, un 2009. gadā Darens nebija gatavs pamest savu ģimeni un doties tik tālā ceļā, tāpēc filmas uzņemšana tika uzticēta ne mazāk talantīgam režisoram Džeimsam Mengoldam.

Domāju, ka šoreiz iedziļināties stāsta sižetā ir lieki. Kino rullītis un filmas apraksts pasaka visu nepieciešamo. Ja šāda tipa filmas patīk, atliek vien iet uz kino un izbaudīt pāris stundas lieliskas izklaides. Būtiski ir saprast, ka šī filma nav tikai par to, kā tiek izšķaidītas pilsētas un kā tiek iztērēta kino veidotāju nauda. Šī filma vairāk ir par nemirstību, par Vilknadža pārdomām un kā viņš spēj tikt galā pats ar sevi. Protams, nevajag arī baidīties asa sižeta cienītājiem, šī nav asaraina drāma, kurā nekas nenotiktu. Vienkārši viss ir skaisti un pareizi sabalansēts.

Par aktieriem runājot, Hjū Džekmens visu izdara pareizi. Patiesībā vairāk nekā vajadzētu, jo pārējie aktieri uz viņa fona nobāl un brīžiem pat traucē. Japāņu aktieri bija pieņemami, tomēr, ja man jāuzsver kāds, kas filmu patiesi bojāja, tad tā bija krievu izcelsmes aktrise Svetlana Kodženkova (Svetlana Khodchenkova), kura skatītāju kaitina, un nevis ar savu ļauno tēlu, bet pati pēc būtības. Tēlojums bija kaitinoši uzspēlēts, garlaicīgs un nepārliecinošs.

Noslēgumā, no visām lielajām šī vasara filmām šī ir obligāti jāredz.

Tā patiks gan čaļiem, gan meitenēm spriedzes nepārsātinātā sižeta un Hjū Džekmena populārās sešpakas dēļ.

Lieliska izklaide pēc labākajām «Marvel» tradīcijām, nekā lieka, nekā par maz.

Vērtējums: 8/10

Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu