Negaisu dēļ bez elektrības 16,8 tūkstoši māju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītāja foto

Pērkona negaisu dēļ trešdien pulksten 18 bez elektrības Latvijā bija 16,8 tūkstoši energokompānijas "Latvenergo" meitasuzņēmuma "Sadales tīkls" klientu, liecina elektroapgādes atslēgumu karte.

Visvairāk bojājumu reģistrēts Stopiņu novadā – 3929, savukārt Ķekavas novadā ‒ 2768, Rīgā – 2261. Bojājumi reģistrēti arī Ādažu, Carnikavas, Garkalnes, Dobeles, Ikšķiles, Ogres, Ropažu, Preiļu, Olaines, Saldus, Tukuma un Zilupes novadā.

Jau vēstīts, ka Ķekavas novada Baložos trešdien negaisa laikā lūstošie koki sabojājuši vairākas automašīnas, savukārt Stopiņu novadā negaisa laikā daudzi koki sakrituši uz ceļiem un elektrības līnijām, līdz ar to plašā teritorijā nav elektrības, nestrādā benzīntanks, bankomāti, veikalā nevar norēķināties ar kartēm.

Vējš un krusa nodarījuši postījumus arī dārziem, ar visām saknēm izrautas vairākas ābeles. Negaisa laikā vējš bijis tik spēcīgs, ka gāzis no kājām gājējus un riteņbraucējus, pat autovadītāji stājušies ceļa malā. Arī tuvākajās dienās sinoptiķi sola lietu, vietām pērkona negaisu un spēcīgas lietusgāzes.

"Latvenergo" koncernā ietilpst "Latvenergo" un seši meitasuzņēmumi – "Augstsprieguma tīkls", "Sadales tīkls", "Latvenergo Kaubandus", "Latvenergo Prekyba", "Liepājas enerģija" un "Latvijas elektriskie tīkli".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu