Allažos virpuļvētra; Baložos nolauzti 50 koki

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdienas, 26.jūlija, pēcpusdienā Allažu pagasta dienvidaustrumu daļa cieta no virpuļvētras jeb tornado, informēja Siguldas novada dome. Astoņu dzīvokļu mājai "Līdumi" vējš norāva jumta konstrukciju un noārdīja skursteņus, bet netālu esošajai kazkopības saimniecībai "Lielgrodes" pilnībā sagrāva šķūni.

(Ziņa papildināta ar video.)

Stiprais vējš arī lauza kokus un nodarīja postījumus citām tuvumā esošajām mājām. Iedzīvotājiem bija traucēta elektroenerģijas piegāde. Vētras laikā tika novēroti ļoti lieli krusas graudi, kas nebija izkusuši vēl divas stundas pēc notikuma.

Stihijas skarto vietu 26.jūlija vakarā apmeklēja arī Siguldas novada pašvaldības atbildīgie darbinieki, cietušajiem iespēju robežās tiks sniegta palīdzība. Katrai mājsaimniecībai no pašvaldības sociālā budžeta pienākas vienreizējs pabalsts, kas tiks izmaksāts pēc postījumu apjoma konstatācijas.

Negaisa laikā Baložos, Uzvaras ielā, nolūzuši 50 koki un sasistas vismaz sešas automašīnas

Šodien pēcpusdienā negaisa laikā Baložos, Uzvaras ielā un tās apkārtnē, nolūzuši aptuveni 50 koki, kas krītot sabojājuši vismaz sešas automašīnas.

Notikuma vietā patlaban strādā gan ugunsdzēsēji-glābēji, gan arī pašvaldības darbinieki, kas dara visu iespējamo, lai Uzvaras ielas braucamo daļu no kritušajiem kokiem atbrīvotu.

No vietējiem iedzīvotājiem tiek saņemta arī jauna informācija par kokiem, kas vēja laikā uzkrituši uz apkārtējām mājām.

Ugunsdzēsēji uz notikuma vietu nosūtījuši papildu brigādes, informēja Šembele.

Kopumā pēdējās stundas laikā VUGD saņēmis aptuveni 16 izsaukumus uz vietām, kur negaisa laikā nolūzuši koki. 11 izsaukumi par nolauztajiem kokiem saņemti no Rīgas, trīs - no Stopiņu novada, bet vēl divi - no Baložiem.

Rīgā un Stopiņu novadā koki nav lūzuši masveidā - pārsvarā katrā vietā, no kuras saņemts izsaukums, negaisa laikā nolūzis pa vienam kokam, norādīja Šembele.

Vējš kokus uzgāzis uz ceļa braucamās daļas vai arī aizlauzis, izveidojot potenciāli bīstamas situācijas.

Stopiņos daudzviet nav elektrības

Savukārt Stopiņu novadā negaisa laikā daudzi koki sakrituši uz ceļiem un elektrības līnijām, līdz ar to plašā teritorijā nav elektrības, nestrādā benzīntanks, bankomāti, veikalā nevar norēķināties ar kartēm.

Viens koks uzgāzies virsū autobusa pieturai, cits nokritis dažus metrus no kādas tirdzniecības nojumes. Kāds liels koks uzgāzies uz viena no pagasta simboliem – tēlnieka Ulda Sterģa veidotā Līgo akmens.

Vējš un krusa nodarījuši postījumus arī dārziem, ar visām saknēm izrautas vairākas ābeles.

Negaisa laikā vējš bijis tik spēcīgs, ka gāzis no kājām gājējus un riteņbraucējus, pat autovadītāji stājušies ceļa malā.

Jau vēstīts, ka tuvākajās dienās sinoptiķi sola lietu, vietām pērkona negaisu un spēcīgas lietusgāzes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu