"Arsenālā" rādīs jaunākās 3D dokumentālās filmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

11.septembrī, starptautiskā kino festivāla "Arsenāls" laikā, tiks izrādītas jaunākās 3D tehnikā uzņemtās dokumentālās filmas, kuras, vienlaikus kritizējot un apbrīnojot jaunāko tehnoloģiju piedāvātās iespējas, veidojuši vācu režisori Vims Venderss un Verners Hercogs, informē kinofestivāla "Arsenāls 2011" Preses centra pārstāve Laura Lizuma.

Vendersa un Hercoga 3D tehnikā uzņemtās dokumentālās filmas

Vendersa filma "Pīna" ir veltīta vācu modernā dejas teātra leģendai Pīnai Baušai, bet Hercoga "Aizmirsto sapņu ala" ir dokumentālā filma par 1994.gadā Francijas dienvidos atklātajiem Šovē alu zīmējumiem.

Festivāla laikā sagaidāma Vūdija Alena jaunākā ekrāna pārsteiguma "Pusnakts Parīzē" un unikālu gaismas un telpas izjūtu apveltītās, Zelta palmas zaru guvušās režisora Terensa Malika filmas "Dzīvības koks" Latvijas pirmizrāde; tās "Arsenālā" nonākušas no Kannu kinofestivāla programmas.

"Arsenāla" fokusā šogad Dienvidaustrumāzijas kino, kas, pēdējos gados sevi skaļi pieteicis pasaules prestižākajos kino festivālos, lieliski spējis saglabāt savu eksotiku un nepieradināto gaisotni, nepazūdot Eiropas un Amerikas kino lielmeistaru un "mainstream" produkcijas fonā.

Programmā būs skatāmas filmas no Taizemes, Filipīnām, Malaizijas, austrumniecisko būtības slēpšanu, saiņošanu un tīstīšanu, kodus un maskas izvēršot par šā gada festivāla zīmi.

Īpaša programma mūzikas kino cienītājiem

Festivāls sagādājis īpašu programmu mūzikas kino cienītājiem, ielūkojoties gan noslēpumainā dziesminieka Hosē Gonzalesa neparasti parastajā dzīvē filmā "Hosē Gonzalesa neparastā parastā dzīve", gan tradicionālās marimbas atdzimšanā Gvatemalas ielās kinolentē "Marimba no elles".

Taču līdzās pasaulslavenu režisoru jaunākajiem veikumiem, kas nupat gozējušies uz lielāko Eiropas kinofestivālu ekrāniem, "Arsenāla" laikā arī šogad tiks rīkota Baltijas filmu skate, prezentējot jaunākos pašmāju un kaimiņvalstu kino darbus. Netiks aizmirstas arī Latvijas kino vēstures nozīmīgākās lapas, pieminot gan Herca Franka, gan Gvido Zvaigznes nopelnus pašmāju kino vidē.

Šogad uzmanība tiks pievērsta arī intelektuālās domas attīstībai - tiks rīkoti dažādi semināri, apaļā galda diskusijas par to, kāds varētu būt kino pēc 25 gadiem.

"Arsenāla" izbraukuma pasākumi

"Arsenāls", gatavojoties no 10. līdz 18. septembrim ieņemt ērtākās vietas galvaspilsētas kinoteātros, šobrīd sastopams teju visos lielākajos vasaras kultūras pasākumos Latvijā. Kino teltis, brīvdabas kinozāles un pat filmu izrādīšanai atvēlēta pirts ir īstā vieta, kur lūkot pēc patvēruma lietus laikā un atslodzes no gurdinošās piejūras saules, vai gluži vienkārši vieta, kur baudīt labu vasaras kino. Jau nedēļas nogalē "Arsenāls" dodas uz Roju!

Šajā nedēļas nogalē "Arsenāla" komandu meklējiet pirmajā kino un mākslas festivālā ROJAL, kas no 28. līdz 30.jūlijam norisināsies Rojā. "Arsenāls" gatavojas pārsteigt festivāla viesus ne vien ar spilgtām un uz radošu diskusiju vedinošām filmām, bet, turpinot attīstīt jau "Berimora" norises laikā aizsākto veloceļotāju ideju un "zaļās" pārvietošanās prieku, arī ierašanos festivāla norises vietā plānots izvērst par karaliskajam ROJAL visnotaļ atbilstošu. "Arsenāla" vakara seansos amizantajā brīvdabas kinoteātrī "Strimala" sagaidāms pats jaunākais un, iespējams, labākais īsmetrāžas kino no visas pasaules, savukārt citviet ROJAL "karaliskajos apartamentos" tiks demonstrētas filmas, kas jau paguvušas gūt publisku atpazīstamību un neviltotas skatītāju simpātijas.

Brīvdienu izbraukumu sezonu "Arsenāls" aizsāka ar kino nakti Cēsīs, kur jūlija pašā sākumā nelielajā brīvdabas skatuvē pilsētas centrā tika demonstrēta filma "Antena" (2007), savukārt īpašu animācijas filmu programmu jaunākajiem cēsniekiem bija sarūpējis "Arsenāla" mazākais brālis - bērnu filmu festivāls "Berimors". Atklājot piejūras mūzikas festivālu maratonu, kas šovasar aptver teju visu Baltijas jūras līča piekrasti, "Arsenāls" paviesojies Salacgrīvā, "Positivus" festivālā un, pirms vēl galvaspilsētu pārņem septembra kino nemiers, "Arsenāla" filmas būs skatāmas arī pie dabas krūts, Starptautiskajā pozitīvās mūzikas festivālā "Labadaba", kas no 5. līdz 8. augustam norisināsies Līgatnes pagasta "Ratniekos". Pamazām Rīgas 810.gadadienas noskaņās tiek šūdināta goda fraka arī pilsētas svētku ietvaros gaidāmajām Blaumaņielas svinībām.

Jau ziņots, ka 21.Rīgas starptautiskais kino forums "Arsenāls" notiks no 10.septembra līdz 18.septembrim. Rīgas starptautiskais kinofestivāls "Arsenāls" iepriekš notika reizi divos gados, bet kopš pagājušā gada tas skatītājus rudenī pulcē katru gadu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu