Saūda Arābijas galvaspilsētā būvēs metro sistēmu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saūda Arābijas galvaspilsētā Rijādā tiks būvēta metro sistēma, un 22,5 miljardus ASV dolāru (11,9 miljardus latu) vērtos līgumus darbu veikšanai ieguvuši trīs ārvalstu konsorciji, paziņoja karaliste.

Metro sistēma ar sešiem maršrutiem, kuru kopgarums būs 176 kilometri, atvieglos pārvietošanos Rijādā, kur dzīvo seši miljoni cilvēku.

Metro sistēma «atvieglos dzīvi» Saūda Arābijas galvaspilsētā, kur iedzīvotāju skaits «desmit gadu laikā sasniegs 8,5 miljonus», paziņoja Rijādas gubernators princis Haleds bin Bandars.

ASV inženierijas uzņēmuma «Bechtel» vadītais konsorcijs ieguva līgumu divu metro līniju izbūvei, Spānijas konsorcijs «BTP-FCC» būvēs trīs līnijas, bet vēl vienu līniju izbūvēs konsorcijs Itālijas kompānijas «Ansaldo» vadībā.

Metro līnijas pārklās visu pilsētu un apkalpos arī lidostu un plānoto karaļa Abdallāha vārdā nosaukto finanšu rajonu.

Projekts paredz arī autobusu maršrutu uz un no metro stacijām izveidi, kas nozīmē, ka Rijādas sabiedriskā transports sistēmā tiks norīkots veirāk nekā tūkstotis papildu autobusu.

Metro sistēmas izbūvi Rijādā paredzēts pabeigt četru gadu un astoņu mēnešu laikā, paziņoja pilsētas gubernators, piebilstot, ka 1300 kvadrātkilometru lielajā pilsētā sabiedriskā transporta izmantošana pēc metro atklāšanas palielināsies 20 reizes. Metro būvniecību paredzēts sākt 2014.gada pirmajā ceturksnī.

Viņš neatklāja, vai sievietēm, kurām ārkārtīgi konservatīvajā karalistē, kas ievēro stingru dzimumu segregāciju, ir aizliegts vadīt automašīnu, būs atsevišķi metro vagoni.

Naftas resursiem bagātā Saūda Arābija investē miljardiem latu vērtas summas dzelzceļa līnijās, kas savieno lielākās pilsētas ar savrupajām valsts daļām.

Metro būvniecībā tiks izmantoti saules paneļi, lai ietaupītu 20% no projekta elektrības patēriņa, piebilda gubernators.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu