Rīga atkal regates rīkošanai var pieteikties pēc astoņiem gadiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ņemot vērā to, cik plaši apmeklēti šogad bijuši ar starptautisko mācību burukuģu un jahtu regati «The Tall Ships Races 2013» saistītie pasākumi, Rīgas pašvaldība noteikti pieteiksies atkārtoti uzņemt regati Rīgas ostā.

Rīgas domes pārstāve Laila Ivāna norādīja, ka tiesības uzņemt regates dalībniekus neiegūst visas pilsētas, kas uz to piesakās, - šī iespēja jāizcīna konkursā. Rīga noteikti pieteiksies šo pasākumu rīkot atsevišķi, taču tas varētu notikt nevis jau nākamajā periodā pēc četriem gadiem, bet pēc astoņiem gadiem.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) ar Sabiedrisko attiecību nodaļas starpniecību pauda viedokli, ka regates uzņemšana Rīgā šogad izdevusies lieliski un sagādājusi lielu prieku cilvēkiem - ne velti regates pasākumus apmeklējuši ap 1,5 miljoni skatītāju.

Šajā statistikā gan iekļauti arī cilvēki, kas apmeklējuši vairākus pasākumus. Policijas aprēķini liecina, ka

kopumā regate piesaistījusi ap 600 000 cilvēku.

Neraugoties uz transporta apgrūtinājumiem pasākumu laikā, Rīgas mērs ir pārliecināts, ka pozitīvo emociju rīdziniekiem droši vien bijis vairāk nekā nepatikšanu.

Kā ziņots, regate sākās 25.jūlijā un tās laikā Rīgā ieradās vairāk nekā 100 burinieki un jahtas no 17 pasaules valstīm. Pasākuma pirmajās dienās interesenti buriniekus varēja apskatīt pie pasažieru ostas termināļa un Andrejostas jahtklubā. Pēc tam kuģu komandas, kopumā ap 3000 regates dalībnieku, devās parādē pa Rīgas ielām.

Svētdienas rītā kuģi ar uzvilktām burām pa Daugavu devās Rīgas jūras līča virzienā, lai tālāk turpinātu ceļu uz regates nākamā sacensību posma starta vietu pie Ventspils.

Iepriekšējo reizi Rīgā šis krāšņais pasākums notika pirms desmit gadiem - 2003.gadā.

Regates pasākumu laikā uz vairākām dienām tika ierobežota satiksme pasažieru ostas apkaimē, radot rīdziniekiem grūtības izbraukt pilsētas centru. Nepatīkamāko pārsteigumu gan piedzīvojuši interesenti, kuri vēlējušies klātienē apskatīt buru regates finālu - jau ziņots, ka sastrēgumu dēļ ceļš uz Mangaļsalu svētdien prasījis vismaz trīs stundas. Sastrēgumus galvenokārt izraisījis lielais automašīnu skaits un fakts, ka daudzi pa ceļam uz Mangaļsalu savus privātos auto novietojuši neatļautās vietās, apgrūtinot un pat bloķējot transporta kustību.

Regates Rīgas posmu organizēja Rīgas dome, Rīgas Brīvostas pārvalde, «Live Rīga» un Latvijas Burāšanas mācību asociācija. Veiksmīgu regates pasākumu norisē iesaistīta arī virkne atbildīgo dienestu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu