Ventspils pilsēta svinēs dzimšanas dienu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.ventspils.lv/

Augusta pirmajā nedēļas nogalē Ventspils pilsēta ar plašu un daudzveidīgu svētku programmu atzīmēs 723. dzimšanas dienu, kas šogad aizritēs Ventspils Brīvostas jubilejas zīmē.

Jau ceturtdien, 1.augustā Livonijas ordeņa pils pagalmā izskanēs «Jazz Nonet» koncertprogramma, bet vakarā teātra namā «Jūras vārti» uz Latvijas Nacionālās operas izrādi Gaetāno Doniceti «Mīlas dzēriens» tiks aicināti visi operas mīļotāji.

Piektdien, 2.augustā plkst. 17:00 Ventspils Nikolaja evanģēliski luteriskajā baznīcā noritēs ekumēniskais dievkalpojums. Šoreiz dievkalpojumu bagātinās kontrtenora Sergeja Jēgera un ērģelnieces Diānas Jaunzemes izjustais sniegums. Plkst. 19:00 Rātslaukumā uz skatuves kāps «Latvian Blues Band» un krāšņā ceremonijā tiks sumināti Pilsētas domes Lielās balvas un balvu ieguvēji. Tie ventspilnieki un pilsētas viesi, kuriem tuvākas izklaides kantrī stilā, līdz pat plkst. 24:00 tiks gaidīti Piedzīvojumu parkā.

Sestdiena, 3.augusts aizsāksies ar tradicionālo Svētku gājienu. Rātslaukumā ikvienu interesentu gaidīs Grāmatu svētki un savu jaunāko veikumu piedāvās Ventspils jaunie literāti un Rakstnieku mājas rezidenti. Amatu mājas laipnie saimnieki ierādīs batikošanas, aušanas un zīda apgleznošanas prasmes, bet Livonijas ordeņa pils pagalmā būs iespēja izjust senatnes elpu, piedaloties Kurzemes un Zemgales hercogistes laikam raksturīgās nodarbēs. Lielajā laukumā un Reņķa dārzā muzicēs un dančus griezīs Ventspils amatiermākslas kolektīvi, bet Dzirnavu laukumā - pilsētas mazākumtautību kolektīvi. Kā ik gadu, Ostas ielas promenādē oriģinālus un košus ziedu paklājus veidos XIII Baltijas ziedu paklāju festivāla dalībnieki. Visas dienas garumā darbosies Latvijas amatnieku darinājumu tirdziņš un brīvdabas kafejnīcas. No plkst. 13:00 līdz 17:00 ventspilniekus un pilsētas viesus ar skanīgiem priekšnesumiem un radošajām darbnīcām priecēs «Ritma svētki». Uz speciālas rokskatuves muzicēs grupas «Triānas parks», «Sound Poets» un «Re:Public». Dienas gaitā notiks militāro vienību ekipējuma un tehnikas prezentācijas, bet sporta mīļotājiem būs iespēja vērot Latvijas spēka vīru čempionāta superfinālu.

Vakara muzikālā programma Ostas ielas promenādē atsāksies plkst. 19:30, kad uz skatuves izskanēs gruzīnu grupas «The Shin» un latviešu mūziķu Valta Pūces, Kristīnes Kārkles - Puriņas un Ilonas Haņinas kopprojekts, kā arī «Ritma Svētku» noslēguma koncerts. Savukārt, par Ventspils Pilsētas svētku 2013 iespaidīgāko un eksotiskāko notikumu noteiki kļūs jamaikiešu grupas «Inner Circle» uzstāšanās, kam sekos grandioza svētku uguņošana.

Šogad neizpaliks arī tradicionālā balle Reņķa dārzā, kur ballēties gribētājus no plkst. 23:00 līdz pat rīta gaismai izklaidēs grupa «Otra puse», grupas «100. debija» solists Agris Semēvics, kā arī īpašie viesi no saulainās Itālijas - grupa «Love Italy».

Svētku pēdējā dienā, 4.augustā Piejūras brīvdabas muzejs aicinās apmeklēt seno amatu dienu. Uz ziepju burbuļu salūtu un dzimšanas dienas torti mazos apmeklētājus ielūgs Bērnu pilsētiņa un Bērnu parks «Fantāzija». Pārventas bibliotēkā un Livonijas ordeņa pils pagalmā izskanēs muzikāli priekšnesumi, bet vērienīgs svētku noslēguma koncerts plkst. 16:00 notiks teātra namā «Jūras vārti», kur muzicēs Liepājas Simfoniskais orķestris, kamerkoris «Collegium Vocale Ventspils», kā arī solisti Sonore Vaice un Viesturs Jansons.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu