KNAB turpina izmeklēt 2010.gadā sākto lietu par SM rīkoto ciparu TV konkursu (14)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) turpina izmeklēt 2010.gadā ierosināto kriminālprocesu par Satiksmes ministrijas (SM) rīkoto ciparu televīzijas konkursu, kurā par uzvarētāju tika atzīts valstij daļēji piederošais uzņēmums «Lattelecom», aģentūrai BNS apliecināja KNAB galvenā speciāliste sabiedrisko attiecību un izglītošanas jautājumos Inta Šaboha.

Viņa nekomentēja, vai lietā ir aizdomās turētās personas, kā arī, vai un kad to varētu nosūtīt kriminālvajāšanai. «Lietā turpinās pirmstiesas izmeklēšana un tās interesēs šobrīd sīkākas ziņas netiek sniegtas,» norādīja KNAB pārstāve.

Šaboha atzīmēja, ka birojs plašākai sabiedrībai ziņos, tiklīdz lietā tiks pieņemti kādi svarīgi lēmumi, kas būs publiskojami.

TV3 raidījums «Nekā personīga» 2010.gada maijā vēstīja, ka prokuratūra saskatījusi iespējamas noziedzīga nodarījuma pazīmes SM rīkotajā ciparu televīzijas konkursā un ierosinājusi kriminālprocesu, bet tālākā izmeklēšana uzticēta KNAB. Raidījums ziņoja, ka arī šajā kriminālprocesā, līdzīgi kā jau iztiesāšanā esošajā tā dēvētajā digitālās televīzijas krimināllietā, runa ir par «Kempmayer» iekārtām, jo tas varētu būt iemesls, kāpēc projekts nepamatoti sadārdzināts.

Latvijā 2010.gada 1.jūnijā notika pāreja no analogās uz virszemes ciparu televīzijas apraidi, ko valsts uzdevumā īstenoja «Lattelecom» sadarbībā ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centru (LVRTC), kas ir šā projekta partneris infrastruktūras nodrošināšanā. Līgums ar «Lattelecom» ir līdz šā gada beigām.

No nākamā gada spēkā stāsies jauna kārtība, kas paredz, ka bezmaksas pieejamo televīzijas programmu izplatīšanu nodrošinās LVRTC, savukārt maksas televīzijas pakalpojumu sniegs konkursa kārtībā izvēlētais «Lattelecom», kura piedāvāto programmu izplatīšana zemes apraidē ciparformātā notiks, izmantojot LVRTC sniegtos pakalpojumus.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu