Breivīka tēvs: labāk viņš būtu izdarījis pašnāvību

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Norvēģijas teroraktus sarīkojušā labējā ekstrēmista Andersa Bēringa-Breivīka tēvs sacījis, ka vēlētos, lai viņa dēls būtu izdarījis pašnāvību, nevis nogalinājis tik daudz cilvēku.

"Es domāju, ka galu galā viņam labāk būtu vajadzējis izdarīt pašnāvību, nevis nogalināt tik daudz cilvēku," teica pensionētais diplomāts Jenss Breivīks intervijā, kuru pirmdien pārraidīja Norvēģijas telekanāls TV2. Šo interviju viņš sniedza Francijas dienvidu ciematā Kurnanelā, kur pastāvīgi dzīvo.

Jenss Breivīks sacīja, ka viņš ar dēlu neesot kontaktējies pēdējos 15 gadus un pēc notikušā arī nekad vairs nekontaktēsies.

"Es ar viņu nekad vairs nekontaktēšos," sacīja Jenss Breivīks,

kurš tika filmēts no aizmugures, lai nebūtu redzama viņa seja.

"Kad es domāju par to, kas noticis, mani pārņem izmisums. Es joprojām nesaprotu, kā kaut kas tāds varēja notikt.

Neviens normāls cilvēks to nevarētu izdarīt," sacīja Jenss Breivīks.

Ar Andersa māti izšķīrās, kad dēlam bija gads

Jenss Breivīks šķīra laulību ar medmāsu Venki Bēringu, kad viņu dēls Anderss bija gadu vecs.

Norvēģijas policijas pārstāvis pirmdien teica, ka Anderss Bērings-Breivīks nopratināšanā bijis mierīgs un paziņojis, ka atlikušo dzīvi esot gatavs pavadīt cietumā.

32 gadus vecais Bērings-Breivīks atzīst, ka sarīkojis abus piektdien notikušos teroraktus - sprādzienu valdības kvartālā galvaspilsētā Oslo, kurā gāja bojā astoņi cilvēki, un apšaudi valdošās Darba partijas jaunatnes nometnē Tīrifjordena ezera Utejas salā, kur ekstrēmists nogalināja 68 cilvēkus. Tomēr Bērings-Breivīks paziņojis, ka neesot izdarījis neko krimināli sodāmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu