Oho! Maestro Pauls vēlējies, lai Upelnieks saslimst un nedzied (207)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jauno izpildītāju konkurss «Jaunais vilnis» rit pilnā sparā. Latvijas pārstāvim Pēterim Upelniekam pagaidām īpaši labi neveicas, mūziķim neizdodas aizraut žūriju. Maestro Raimonds Pauls izsaka viedokli par pašu konkursu un Pēteri Upelnieku.

Raimondam Paulam nepatīk kā konkursa dienās Latvijas pārstāvis sevi ir parādījis. Pauls uzskata, ka vainīga ir komisija, kura izvēlējās ka tieši viņš pārstāvēs Latviju, ne pats puisis. Pirmajos konkursa gados dalībniekus meklēja pats maestro, tāda bija vienošanās ar Krieviju, ka Latvijas pārstāvi atrod paši latvieši, bez jebkādām atlasēm.

«Skatījos vakar konkursu un domāju, ka labāk būtu Upelnieks saslimis un nedziedājis, ja neiet kā plānots kāpēc tālāk rādīt sevi no sliktās puses, ja var izstāties? Būtu samelojis, ka slims un neuzstājies. Tas, ka komisija izvēlējās Pēteri kā mūsu valsts pārstāvi ir ļoti bēdīgs gājiens, tur ir ļoti labi dziedātāji Gruzijas pārstāve, arī Indonēzijas un Kubas pārstāvji, mūsu puika netur līdzi,» pārdomās dalās Pauls.

Foto: LETA

Pauls nesaprot kāpēc iejaucas dalībnieku repertuāra izveidē, tā tika darīts ne tikai ar Pēteri bet arī ar Donu un Lieni Candy. Jādzied ir savs repertuārs, kas parāda, kas esi. Maestro ir neizpratnē kā vispār var nomainīt repertuāru dalībniekam, kurš ir atbraucis uz konkursu un ir jau oficiāli apstiprināts kā dalībnieks.

«Otrās konkursa dienas duetu vakars bija man pārsteigums. Tā ir slikta ideja. Pieredzējušais dziedātājs ir spēcīgāks par konkursantu un ar savu dziedājumu, skatuves pieredzi nomāca jauno mākslinieku. Esam zaudējuši to, ko sauc par Baltijas mākslinieku šarmu, salīdzinoši skatoties uz mūziķiem, saprotu, nekā vairāk nav,» tā Pauls.

Arī vērtēšanas sistēma neapmierina Paulu, žūrijā ir pārāk daudz cilvēku un atklātā vērtēšanas sistēma nav pareiza. Vērtējot atklāti citus gadus Paulam reklāmas pauzēs nākuši klāt cilvēki un pārmetuši par kāda dalībnieka atzīmēm. Arī zināmais rezultāts liek valstu delegācijām sasparoties un mēģināt panākt labākas atzīmes viņu pārstāvētās valsts dalībniekam.

«Un ko žūrijā vispār dara tas pensionētais itālis? Žūriju vispār vajadzētu samazināt līdz pieciem cilvēkiem,» nosaka Pauls.

Foto: LETA

Pauls neizprot cilvēku attieksmi pret pasākumiem publiskās vietās, cilvēki ir brīdināti, ka būs nakts diskotēka un būs grūti izbraukāt krastmalu, tāpat kā Līgo svētku pasākumā, visi par to uztraucas, ir neapmierināti.

«Kāpēc par Salacgrīvu neviens neko nerunāja? Tur vispār veselas dienas garumā nebija iespējams izbraukt cauri, turklāt, tur nebija nekādi brīdinājumi. Neskatoties uz to visu, nebija tādi paziņojumi kā Rīgā. Ja visu aizliegs, nenotiks krastmalā pasākumus, vēl citus pasākumus, kuri notiek publiskās vietās, pie mums vispār nekas nenotiks,» aizdomājas Pauls.

Pauls zina teikt, ka jauniešus neinteresē tāds konkurss kā «Jaunais vilnis», viņi labāk braukā pa festivāliem un guļ teltīs.

«Ja man nebūtu radikulīts un nepamtu kājas es arī brauktu uz festivāliem un gulētu teltī, būtu svētkos kopā ar visiem,» atklāj Pauls.





Komentāri (207)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu