"Dirty Deal" kino klubs savu jubileju atzīmēs ar Medova filmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

"Dirty Deal" kino klubs savu jubileju atzīmēs ar režisora Šeina Medova (Shane Meadows) mazbudžeta filmas "Somerstauna" ("Somers Town") āra seansu, informē kino kluba pārstāvis Māris Prombergs.

"Dirty Deal" kino kluba aizsākumos 2009.gadā tieši Medovam tika veltīta vesela mēneša programma, tādēļ arī jubilejas nedēļā izvēlēta šī režisora 2008.gadā uzņemtā filma, kas sekoja viņa festivālos apbalvotajam meistardarbam "Šī ir Anglija" ("This is England").

Kino kluba jubilejas vakars otrdien plkst.20 sāksies ar koncertu "Dirty Deal" iekšpagalmā, kurā uzstāsies grupas "Goran Gora" un "100 baltas dvēseles". Pēc tam ārā uz lielā ekrāna varēs skatīties "Somerstaunu", bet vakara turpinājumā līdz agrai rītausmai paredzētas dejas ar Dj Miku Mitrēvicu, Kasparu Groševu un Chabucca.

"Somerstauna" stāsta par Tomo (Tomass Turgūss), kas tikko kļuvis 16 gadu vecs un, izlaists no sociālās aprūpes nama, dodas prom no vientuļās, smagnējās ikdienas Anglijas vidienē. Poļu iebraucējs Mareks (Pjotrs Jagiello) dzīvo kopā ar savu tēvu, kas, pārrodoties mājās no būvniecības darbiem, vakarus atzīmē ar glāzīti alkohola. Abi jaunieši satiekas Somerstaunā, Londonā, un viņu starpā izveidojas pēkšņa draudzība, kas jauno pasauli padara daudz gaišāku.

Filma atzīta par labāko britu filmu Edinburgas filmu festivālā, Britu neatkarīgās kinobalvas nomināciju par labāko neatkarīgo filmu, bet Medovs saņēmis balvu kā labākais režisors, Pols Freizers ‒ par labāko scenāriju, bet Tomass Turgūss ‒ kā labākais aktieris.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu