Izsolīs vairāk nekā 3700 Merilinas Monro fotogrāfijas (1)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP /LETA

Vairāk nekā 3700 ASV kinoleģendas Merilinas Monro fotoattēlu ar to autortiesībām nedēļas nogalē tiks pārdotas izsolē ASV, paziņoja izsoļu nams «Profiles in Hostory» Losandželosā.

Fotogrāfijas - negatīvi, diapozitīvi un autortiesības - ir daļa no slavenā fotogrāfa Miltona Grīna pagājušā gadsimta 50.un 60.gados uzņemtās fotogrāfiju kolekcijas, kurā kopumā ir vairāk nekā 75 tūkstoši attēlu.

Sestdien fotogrāfijas būs pieejamas izsolē gan klātienē, gan tiešsaistē.

Iegūstot attēlu autortiesības, pircēji varēs drukāt, pārdot un saņemt autoratlīdzību par fotogrāfijām.

Slavenā fotogrāfa dēls Džošua Grīns iepriekš tiešsaistes žurnālam «Huffington Post» atzina, ka tas ir «slikts darījums».

Arhīvā ir Grīna uzņemtās Stīva Makvīna, Pola Ņūmana, Elizabetes Teilores, Ričarda Bērtona, Džeinas Fondas, Odrijas Hepbernas un citu fotogrāfijas.

Grīns strādāja ar tādiem izdevumiem kā «Vogue», «Glamour» un «Harper's Bazaar».

Fotogrāfs Monro satika 1953.gadā fotosesijas žurnālam «Look» laikā, kad Grīnam bija 26 gadi. Nākamo četru gadu laikā Grīns uzņēma vairāk nekā 5000 fotogrāfiju ar Merilinu Monro.

Merilina Monro, kuras īstais vārds bija Norma Džīna Beikere, nomira 1962.gada 4.augustā 36 gadu vecumā. Viņa filmējusies 30 filmās, bet pasaules vēsturē iegājusi kā viena no visu laiku seksīgākajām sievietēm, kuras dzīvi pavadīja kaislības, skandāli un mīklainā nāve.

Tiek uzskatīts, ka viņa izdarīja pašnāvību, bet daudzi pieļauj, ka viņas nāve ir saistīta ar to, ka viņai bija dēka ar toreizējo ASV prezidentu Džonu Ficdžeraldu Kenediju un viņa brāli Robertu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu