MINI atklāj jauno dizianu un sola arī sedanu (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MINI

Konceptauto MINI Vision demonstrē, kā izskatīsies nākamās paaudzes MINI automobiļi.

BMW koncernā ietilpstošais MINI zīmols ir atklājis konceptauto, kurš demonstrē nākamās paaudzes automobiļu ārējo izskatu. Lai arī atšķirībā no vairuma konceptuālo prototipu tas ir tikai hologrāfisks 3D modelis, kas izstādīts MINI dizaina centrā Minhenē, «tas sniedz vairāk nekā dažas norādes par MINI virzību», saka BMW grupas galvenais dizainers Adrians van Hoidonks.

Starp dizaina detaļām, kas atklātas līdz ar šo konceptauto, ir jaunais radiatora režģis un bampers, kuri veido vienu veselu un ietver arī miglas lukturus. Kā saka MINI galvenais dizainers Anderss Varmings, tā ir kā atgriešanās pie saknēm.

Priekšējo lukturu ovālā forma ir saglabāta, taču tagad lukturu blokus pa perimetru ieskauj LED lampiņu josla. Pirmo reizi šāds risinājums bija redzams konceptauto Rocketman priekšējās daļas noformējumā, raksta AutoExpress.

Profilā redzamas īsas virsbūves pārkares un nolaidena jumta līnija, kas raksturo arī pašreizējos MINI modeļus. Jaunums turpretim ir platikāta uzlikas, kas klāj logu pamatni un saplūst ar riteņu arku uzlikām.

MINI Vision aizmugurē tīro līniju vietā ir sarežģītākas formas, savukārt dubultais izpūtēja uzgalis demonstrē kā varētu izskatīties MINI klāsta sportiskākie pārstāvji.

Interjerā galvenais jaunums ir lielais centrālais «pulkstenis». Tas konceptuālajā Vision ir digitāls un var informāciju atainot gan analogā izskatā, gan arī futūristiskākā digitālā noformējumā.

Nobeigumā var atzīmēt, ka jaunais trīs durvju MINI tiks parādīts šā gada novembrī vienlaicīgi gan Tokijas, gan Losandželosas auto izstādēs. Vēlāk trīs durvju hečbekam sekos piecu durvju auto, kabriolets, Clubman, Countryman, Paceman, kā arī sedans, kura mērķauditorija pēc Varminga teiktā atrodas strauji augošajos tirgos, piemēram, Ķīnā.

MINI kupejas un rodstera nākotne pagaidām nav skaidra. Vājo pārdošanas rezultātu dēļ šos auto MINI varētu aizstāt ar kaut ko krietni vien agresīvāku, piemēram, īstu ielas sporta auto.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu