Nacionālās apvienības solījumi vēlētājiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sestdien izveidotā Nacionālā apvienība ""Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK" savā programmā apņemas panākt, ka pašvaldību vēlēšanu tiesības jādod no 16 gadu vecuma un leģionāriem jāpiešķir sociālās garantijas. Apvienības programma iedalīta tādās sadaļās kā ģimene, izglītība, tautsaimniecība, valoda, kultūra, labklājība, veselība, tiesiskums un laba pārvaldība, ārējā un iekšējā drošība, reģionu attīstība, valsts un pašvaldības, Latgales attīstība.

Veicinās cittautiešu iekļaušanos

Apvienība savā programmā apņemas veicināt Latvijā dzīvojošo citu tautību cilvēku iekļaušanos latviskajā vidē un pārkrievoto mazākumtautību atgriešanos savas kultūras vidē. Apvienība arī uzskata, ka jāveido īpaša tautiešu programma, lai pēc iespējas nodrošinātu svešumā aizbraukušo latviešu atgriešanos mājās, paredzot organizēt darbā iekārtošanas aģentūras latviešiem, kuri vēlas atgriezties, ar iespēju kārtot lietas internetā līdz pat darba intervijai, kā arī stingri kontrolēt darbā iekārtošanas aģentūras, kuras nodarbojas ar Latvijas pilsoņu iekārtošanu nekvalificētā darbā ārvalstīs.

Apvienība iestāšoties par grozījumiem Pilsonības likumā, lai katram latvietim būtu tiesības uz Latvijas pilsonību, pieļaujot dubultpilsonības iespēju. Taču vienlaikus apvienība piedāvās ierobežot naturalizāciju un iestrādāt likumā nosacījumus, kas, pildoties noteiktiem un objektīviem kritērijiem, ļautu atņemt pilsonību nelojāliem jaunpilsoņiem.

Vecākiem izdevīgāki hipotekārie kredīti

Attiecībā uz ģimeni apvienība apņemas nodrošināt vecāku pabalstu izmaksu divu gadu laikā no bērna piedzimšanas brīža pilnā apmērā. Sadarbībā ar kredītiestādēm būtu izveidojama speciāla valsts programma, kas paredzēta ģimenēm ar bērniem un sniedz izdevīgākus hipotekāros kredītus.

Bērni savu balsi deleģēs vecākiem

Latvijai ir jākļūst par pirmo valsti pasaulē, kur visi pilsoņi no piedzimšanas brīža ir balsstiesīgi, bet līdz noteiktam vecumam bērni savu balsi deleģē vecākiem vai aizbildņiem. Pašvaldību vēlēšanu tiesības, pēc apvienības domām, jāpiešķir no 16 gadu vecuma.

Savukārt vecuma pensijas apmēram jābūt atkarīgam arī no pensionāra bērnu maksātajiem nodokļiem.

Sociāli taisnīga ekonomika

Attiecībā uz ekonomiku apvienība piedāvā ieviest samērīgu, pamatotu un publiski izdiskutētu sociāli taisnīgāku un uzņēmējdarbībai izdevīgāku nodokļu sadali sabiedrībā, vienlaikus nepaaugstinot kopējo nodokļu slogu.

Attiecībā uz labklājību viens no punktiem noteic, ka apvienība paredzēs īpašu atbalstu Nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem un politiski represētajiem un nodrošinās sociālās garantijas latviešu leģionāriem.

Viens no ārējās un iekšējās drošības punktiem paredz, ka apvienība atbalstīšot iespēju zemessargiem glabāt šaujamieroci mājās. Apvienības programmā izcelta arī Latgale. Nacionālā apvienība rosinās ES piešķirt papildu līdzekļus robežu stiprināšanā, dodot darbu Latgales iedzīvotājiem.

Apvienība iestājas par katra latgalieša tiesībām vērsties latgaliski – gan mutvārdos, gan rakstveidā – pie valsts un pašvaldību iestādēm.

Jau ziņots, ka sestdien "Visu Latvijai!" (VL) un "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) kongresa delegāti nobalsoja par kopīgas partijas nodibināšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu