Nedēļas nogalē Rīgā notiks PK posms jāšanas sportā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 22. līdz 24. jūlijam Rīgā, sporta centrā ''Kleisti'' risināsies Pasaules kausa izcīņas Centrāleiropas zonas posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā CSI2*-W, kuru ietvaros notiks arī Latvijas Jātnieku federācijas sacensības junioriem un jaunzirgiem, TVNET informē organizatori.

Paredzams, ka sacīkstēs piedalīsies vairāk nekā 50 sportistu ar vairāk nekā 100 zirgiem no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Baltkrievijas, Krievijas, Zviedrijas, Īrijas un Vācijas.

''Latvijas jāšanas sportā ir klāt gada galvenais un nozīmīgākais pasākums, kuru ar nepacietību gaida sportisti, līdzjutēji, sacensību organizētāji, atbalstītāji un cilvēki, kuri mīl zirgus un šo graciozo sporta veidu. Pateicos visiem, kuri palīdzējuši sacensību sarīkošanā un atbalstīšanā! Novēlu sportistiem sasniegt iespējami augstākus rezultātus, sagādājot prieku un sajūsmu līdzjutējiem, kurus mēs laipni gaidām sacensību arēnā!'' saka Latvijas Jātnieku federācijas prezidents Agris Blaus.

Foto: Publicitātes foto

Pasaules kausa programmā notiks sacensības deviņos maršrutos, no kuriem galvenais būs Grand Prix Rīga ar 160 cm augstiem šķēršļiem, kas risināsies svētdien.

Tā rezultāti labākajiem dos kvalifikācijas punktus gan PK Centrāleiropas līgas kopvērtējuma tabulā, gan pasaules labāko konkūra jātnieku Rolex reitingā, gan potenciālai līdzdalībai Londonas 2012. gada olimpiskajās spēlēs.

Jau trešo gadu pēc kārtas Rīgas posma sacensībām, kas tiek rīkotas Kleistos kopš 1992. gada, tiek saglabāts divu zvaigžņu statuss. Krietni audzis balvu fonds, un šogad kopā tas būs 47 000 eiro un 550 lati.

Foto: Publicitātes foto

Tikai trīs reizes sacensību galvenajā Pasaules kausa kvalifikācijas Grand Prix maršrutā uzvarējuši Latvijas sportisti: 1993. gadā – Vitālijs Mutulis ar Balzamīnu, 2001. gadā – Guntars Siliņš ar Radiantu un 2009. gadā – Andis Vārna ar Grand Libero.

Pagājušajā gadā galveno balvu ieguva Igaunijas sportists Tīts Kivisilds ar Torrero, bet labākais no mūsu sportistiem bija Andis Vārna ar Grand Libero, kuram bija septītā vieta.

Foto: Publicitātes foto

Līdzjutējus gaida ne tikai aizraujošas cīņas sacensību laukumā, bet arī plaša atpūtas un izklaides programma. Uzstāsies dziedātājs Normunds Rutulis, un būs vērojams Rolanda Šteinberga un Ievas Kemleres deju priekšnesums. Maršrutu starplaikos notiks jāšanas paraugdemonstrējumi dažādās disciplīnās – iejādē, pajūgu braukšanā un poniju jāšanā.

Būs organizētas atrakcijas visai ģimenei un pieejama vizināšanās ar zirgiem un ponijiem. Darbosies kafejnīcas, kā arī zirglietu un suvenīru tirdziņš. Uz Kleistiem šajās dienās atceļos arī zirgu tematikai veltītā fotoizstāde, kas pirms sacīkstēm darbojas tirdzniecības centrā Spice.

Sacensību sākums katru dienu pulksten 10. Ieeja “Kleistu” sacensību arēnā - bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu