Sākas Gulbenes pilsētas svētki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Gulbenes pilsēta pošas tradicionālajiem pilsētas svētkiem, kuri šogad tiks svinēti no 25.jūlija līdz 28.jūlijam. Šajā laikā gan lieli, gan mazi varēs baudīt dažādas kultūras un sporta aktivitātes.

Gulbenes pilsētas svētki aizsāksies 25.jūlijā Gulbenes vēsturiskajā centrā - Luterāņu baznīcā - kad pilsētas svētku ieskaņas koncertā «Klusās lūgsnas» muzicēs Latvijas Radio koris (diriģents Sigvards Kļava). Skanēs Pētera Vaska. Arvo Perta, Valentīna Silvestrova, Sera Džona Tavenera un J.S.Baha mūzika. Koncerta apmeklējums ir bezmaksas. Tiek vākti ziedojumi baznīcas torņa atjaunošanai.

Savukārt 26.jūlijs ir atvēlēts jauniešu aktivitātēm. Jauniešu diena iesāksies ar strītbola sacensībām «Gulbenes kausa izcīņa strītbolā» un autobusa krāsošanu, ar kuru Gulbenes novada svētkos Tirzā tiks vadāti svētku apmeklētāji, bet vakarpusē Vecgulbenes muižas parkā un laukumā pie Gulbenes novada vēstures un mākslas muzeja norisināsies Gulbenes jauniešu un populāru Gulbenes novada personu koncertu «Pierasties vietas, lietas un cilvēki citā gaismā».

Jauniešu dienas noslēguma ballītē muzicēs grupas «Musiqq» un «R.P.M.», kā arī DJ.

Šajā pašā dienā Gulbenes bibliotēkā tiks prezentēta mūziķa Rolanda Ūdra un aktrises Ilonas Balodes grāmata «Rīga-Pekina», kura stāsta par trakajiem ceļojuma piedzīvojumiem. Prezentācijas laikā tiks dziedātas ceļa dziesmas, rādīti foto un video.

26.jūlija pēcpusdienā Gulbenes kultūras centrā norisināsies senioru koncerts, kurā uzstāsies viesi no Igaunijas, Tukuma, Kalsnavas, kā arī vietējie pašdarbnieki. Ballē muzicēs Krūmiņu ģimene no Alūksnes.

27.jūlijā no plkst. 9:00 Jaunatnes parkā Amatnieku tirgus un svētku laikā godā tiks celts ēst gatavošanas amats. Svētkus kuplinās Smiltenes novada amatnieku biedrības «Stiķis» meistari, kuri demonstrēs ēst gatavošanas šovu.

Jāuzsver, ka šajā laikā Jaunatnes parkā (lietus gadījumā virs veikala «Drogas») jau trešo gadu norisināsies Gulbenes pilsētas svētku atklātais šaha turnīrs.

Bērnu rīts tradicionāli iesāksies ar mazāko gulbeniešu un viņu vecāku gājienu orķestra pavadībā. Gulbenei šī ir tradīcija ik gadu pilsētas svētkos sumināt gada laikā dzimušos mazuļus. Koncertā uzstāsies bērnu popgrupas «Pipari» un «Ledenes». Savukārt jau nedaudz lielākie pilsētnieki varēs izpriecāties piepūšamajās atrakcijās.

Pilsētas centrālajā skvērā Eiropas komisijas pārstāvji organizēs dažādās aktivitātes bērniem un citiem interesentiem, piemēram, būs video demonstrācija, monētas kalšana, balonu stends, bērnu stūrītis, Eiropas Savienības spēle u.c. aktivitātes.

Automīļiem CSDD laukumā no plkst. 13:00 līdz 16:00 būs iespēja piedalīties sacensībās «Gada jaunais autovadītājs 2013». Pasākuma vadītāji - Pauls un Marta Timroti.

Sportisko aktivitāšu cienītājiem pilsētas stadionā būs iespējams vērot vai piedalīties pašiem soļošanas sacensībās «V.Kazāka piemiņas kauss» vai Gulbenes novada un «Vidzemes būvnieka» kausa izcīņas posmā smilšu volejbolā.

Plkst. 14:00 pie Gulbenes kultūras centra un centrālajā skvērā uz aktīvu darbošanos ar aicina «Gulbenes ciskudrillis». Pasākuma laikā būs iespēja vērot biedrības «Gulces Gēns» ekstrēmo sporta veidu paraugdemonstrējumus; uzzināt, kas ir velo polo, kā arī piedalīties orientēšanās atrakcijā. Līdzi ir jāņem savs velosipēds, kuru organizatori aicina izdaiļot, izrotāt vai kā citādi padarīt to citādāku, nekā mēs tos esam pieraduši skatīt ikdienā. Pasākumā tiek aicinātas piedalīties arī komandas. Pēc šīm aktivitātēm dalībnieki tiks aicināti doties svētku gājienā, pēc kura plkst. 18:00 pie Gulbenes novada domes pilsētnieku koncertā muzicēs Sabīne Krilova, Normunds Mazūrs, Lelde Timofejeva, grupas «Senči» un «Vilx». Koncerts ir bez maksas.

Šīs pašas dienas noslēgumā plkst 22:30 pilsētas stadionā uz krāšņu koncertu aicina muzikālo strūklaku šovs «Satikšanās Pilsētā», kuru kuplinās dziedātāji - Atis Ieviņš un Ilona Bagele un dejotāji - Ieva Kemlere un Rolands Šteinbergs. Pilsētas svētku noslēguma ballē spēlēs Atis Ieviņš&grupa, grupa «Roja» un DJ Bumblebeat.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu