Seat SUV ir prioritāte (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Seat

Seat jaunais boss Jirgens Štakmans ir apstiprinājis, ka SUV automobilis ir viņa prioritāte un šāds spāņu zīmola auto pārdošanā varētu nonākt jau nākamgad.

Auto varētu tikt konstruēts uz Volkswagen koncerna MQB platformas, kas ir Seat Leon, Volkswagen Golf, Škoda Octavia, Audi A3 un citu modeļu pamatā. SUV automobilis, kura konceptuālo versiju IBX Seat demonstrēja jau 2011. gadā, būtu VW Tiguan izmērā un kļūtu par ceturto locekli Leon ģimenē, kur ir trīs un piecu durvju hečbeki, kā arī ST universālis, raksta AutoExpress.

Ar to gan Seat SUV plāni nebeidzas, jo Volkswagen vadība jau ir apstiprinājusi mazā Taigun apvidnieciņa laišanu sērijveida ražošanā un līdzīgi kā supermini VW up! gadījumā tas varētu nozīmēt analogu Seat un Škoda zīmola automobiļu tapšanu.

Seat IBX konceptauto
Seat IBX konceptauto Foto: Seat

Attiecībā uz ielas sporta automobiļiem Štakmans gan ir skeptisks, lai arī laikā, kad aktuāls bija VW Bluesport projekts, analoga Seat tapšana šķita akmenī kalta. «Seat nav sporta auto ražotājs. Tas nav nišas produktu ražotājs,» - tā Štakmans.

Tuvākajam laikam Seat vadītāja plānos ir nostiprināšanās Eiropas tirgū, bet pēc tam sekos mēģinājumi apgūt jaunattīstības tirgus. «Eiropa ir mūsu mājas un vispirms ir jāsakārto lietas šeit, lai tad ar inerci virzītos tālāk.»

Šā gada pārdošanas rādītāji apliecina, ka Seat dodas pareizajā virzienā. Lai arī Rietumeiropas jauno auto tirgus šogad ir sarucis par 6,6 procentiem, Seat pārdošana ir piedzīvojusi kāpumu par 10,6 procentiem. Globālā mērogā Seat pārdošana šogad ir palielinājusies par 11,5 procentiem, ja salīdzina ar analogu periodu pērn.

Arī vietējā Spānijas tirgū ziņas ir labas, jo tur Seat tirgus daļa šogad ir palielinājusies un patlaban sasniedz 9 procentus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu