Nacionālajā apvienībā būs vairāk nekā 2000 biedru

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālajā apvienībā pēc "Visu Latvijai!" (VL) un "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) apvienošanās būs aptuveni 2100 biedru, taču uz gaidāmajām Saeimas ārkārtas vēlēšanām tā startēs vēl kā apvienība, jo Uzņēmumu reģistrs (UR) partiju reģistrēs divu līdz triju mēnešu laikā.

Apvienošanās kongress jau sestdien

Svinīgais divu partiju apvienošanās kongress notiks sestdien, kad būs arī referendums par 10.Saeimas atlaišanu. Nacionālās apvienības pārstāvis valdes loceklis Jānis Tomels aģentūrai BNS paskaidroja, ka apvienošanās kongress būs simbolisks akts, jo visi lēmumi par reorganizāciju ir pieņemti VL un TB/LNNK kongresos pirms pāris nedēļām.

Nosaukumu nemainīs

Partijas nosaukums arī turpmāk būs Nacionālā apvienība ""Visu Latvijai!"‒"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK", un tai būs divi līdzpriekšsēdētāji ‒ Roberts Zīle (TB/LNNK) un Raivis Dzintars (VL), kuri kongresā uzstāsies ar ziņojumiem.

Kongresa delegāti apstiprinās abu partiju apvienošanos un Nacionālās apvienības atjaunoto programmu, kā arī statūtu projektu. Visus dokumentus UR reģistrēs divu triju mēnešu laikā, līdz ar to uz paredzamajām Saeimas vēlēšanām VL un "tēvzemieši" startēs vēl kā apvienība. "Juridiski kā apvienība, bet politiski ‒ kā viena partija, kas ir atbalstīta kongresos," piebilda Tomels.

Vadību kongresā nepārvēlēs

Kongresā nav paredzētas vadības vēlēšanas, jo jau iepriekš VL un "tēvzemiešu" kongresos ir atbalstīts statūtu projekts, kas noteic valdes sastāvu. Salīdzinot ar Nacionālās apvienības valdi, partijā būs divi līdzpriekšsēdētāji ‒ Zīle un Dzintars, bet papildus tiem cilvēkiem, kas ir apvienības valdē, apvienotajā partijā būs vēl Tomels, Jānis Birks un Raitis Ābelnieks (visi ‒ TB/LNNK), Jānis Iesalnieks, Aldis Grunde un Aigars Lūsis (VL).

Apvienotajā partijā būs aptuveni 2100 biedru. Pašlaik TB/LNNK ir 1700 biedru, bet VL ‒ gandrīz 400. Kongresā piedalīsies 200 delegātu.

Vēsture

"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK tika izveidota1997.gadā, apvienojoties LNNK un "Tēvzemei un Brīvībai". No 1997. līdz 1998.gadam tās pārstāvis Guntars Krasts bija Ministru prezidents.

Savukārt VL dibināja 2006.gada sākumā, un tā izveidojās uz 2000.gadā radušās jauniešu apvienības "Visu Latvijai!" bāzes.

VL un TB/LNNK kopīgi startēja 10.Saeimas vēlēšanās un ieguva astoņas deputātu vietas. Pašlaik politiskajam spēkam ir septiņi deputāti, jo Visvaldis Lācis šā gada martā frakciju pameta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu