10 bērnu mātei neļauj palikt teltī

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas pašvaldības policija (RPP) likusi piketētājai novākt telti no Valsts prezidenta pils laukuma, jo šī publiskā pasākuma rīkošana nav bijusi saskaņota ar Rīgas izpilddirektoru.

Piketētāja Vaira Leiškalne iepriekš bija paziņojusi par protesta pasākuma rīkošanu Valsts prezidenta kancelejai, taču teikusi, ka pasākumu publiski neizziņos un pašvaldībā nepieteiks. Tomēr viņa par savu plānu protestēt paziņojusi medijiem.

Brīdī, kad protestētāja sākusi celt telti, pašvaldības policisti norādījuši, ka šāda aktivitāte ir publisks pasākums, kas jāsaskaņo ar izpilddirektoru, un likuši telti novākt, ko viņa arī uzreiz izdarījusi.

Savukārt, ja protestētāja, vēloties laukumā pie pils palikt un, rīkojot protesta akciju vairākas dienas, nolemtu turpat nakšņot, to liegtu Rīgas domes noteikumi.

Leiškalnei ir viedoklis par aizlieguma pamatotību

Leiškalne pavēstīja, ka savu prasību – novākt telti – Rīgas pašvaldības policijas darbinieki pamatoja ar Rīgas domes 2007.gada saistošajiem noteikumiem Nr.80, kas it kā liedz uzturēties zālienos. Tomēr noteikumi neparedz šādu aizliegumu. Tie noteic, ka aizliegts atrasties kanālmalas nogāzēs un vietās, kur uzstādītas aizlieguma zīmes. Tā kā pie pils laukuma nav ne kanālmalas nogāzes, ne aizlieguma zīmes, Rīgas pašvaldības policijas darbinieku mutiskais rīkojums ir nelikumīgs, tā uzskata Leiškalne.

Protestē pret birokrātiju

Politiski represētās 10 bērnu mātes Vairas Leiškalnes plānotais beztermiņa protests bija pret Jūrmalas pilsētas pašvaldības rīcību, no 2003.gada augusta nenorēķinoties par pašvaldības sociālo funkciju veikšanai izmantoto viņas īpašumu. Tiesas ceļā sieviete to nevar izdarīt, jo nav līdzekļu tiesu nodevai un tuvākajā laikā būs nepieciešama operācija, kā arī nepieciešami līdzekļi izdegušās mājas atjaunošanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu