Šoruden Rīgā Eiropas tūres laikā uzstāsies Skotijas grupa «Biffy Clyro» (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šoruden, 11.novembrī, «Palladium» koncertzālē Eiropas koncertturnejas laikā Rīgā uzstāsies viena no mūsdienu alternatīvās rokmūzikas sensācijām - Skotijas grupa «Biffy Clyro», informēja koncerta rīkotāju «L.Tips» pārstāvji.

90.gadu vidū grupu nodibināja trīs jaunieši - vokālists un ģitārists Saimons Nīls, basģitārists Džeimss Džonstons un viņa dvīņubrālis bundzinieks Bens Džonstons.

Par «Biffy Clyro» vizītkarti kļuvusi ļoti liela kompozīciju skaņas un ritma amplitūda. No klusām, pat čukstošām ģitārām pēkšņi kāpinājumi pārtop spēcīgos skaņu un trokšņu viļņos, ko papildina grandiozas bungu iespēles, tajā pat laikā tiek saglabāts noteikts melodijas vijums. Tieši tāpēc viņu dzīvās uzstāšanās tiek īpaši gaidītas, uzskata koncerta rīkotāji, atzīstot, ka puišu degsme un pašatdeve tiek atzinīgo novērtēta gan klubos, gan stadionos.

Savas karjeras laikā «Biffy Clyro» izdevuši sešus albumus, no kuriem pats jaunākais - «Opposites» - tika izdots šoziem. Pēc pirmo trīs albumu izdošanas tieši ceturtais albums «Puzzle» 2007.gadā palīdzēja «Biffy Clyro» iegūt plašāku atzinību. Divus gadus vēlāk, 2009.gada novembrī, grupa izdeva «Only Revolutions», kas jau pirmajā nedēļā ieguva zelta statusu.

2011.gadā «Biffy Clyro» tika nominēta «Brit Award» balvai, bet šogad saņēma «NME Awards» balvu kā labākā britu grupa.

Savas karjeras laikā grupa iesildījusi tādus grandus kā «Muse», «The Who», «Red Hot Chilli Peppers» un «The Rolling Stones». Tagad viņi jau ir vieni no galvenajiem viesiem pazīstamajos Redingas un Līdsas festivālos.

Biļetes uz novembrī gaidāmo «Biffy Clyro» koncertu no trešdienas, 24.jūlija, varēs iegādāties «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās un internetā «www.bilesuserviss.lv».

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu