Zatlers negrasās iekļauties "Vienotībā"

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Eksprezidentu Valdi Zatleru nav pārliecinājuši "Vienotības" līderes Solvitas Āboltiņas piektdien apvienības domes sēdē izteiktie argumenti par pievienošanos "Vienotībai", tādēļ Zatlers neatsauksies uz Āboltiņas izteikto aicinājumu iekļauties "Vienotībā" kopā ar visu partiju.

Zatlers: "Vienotība" ir koalīcijā ar oligarhu partiju

Pievienošanās "Vienotībai", viņaprāt, nav par iespējama, jo būtu pretrunā ar jaundibināmās partijas pamatprincipiem, jo "Vienotība" atrodas koalīcijā ar ZZS, kuras sastāvā esošās partijas kontrolē oligarhs, paskaidroja eksprezidenta komandas pārstāve Daiga Holma.

"Dalība "Vienotībā" nozīmētu jau pašos pamatos pārkāpt vienu no ZRP pamatprincipiem, proti, nesadarbošanos ar oligarhu kontrolētām partijām. "Vienotības" gadījumā ar to domāta atrašanās vienā koalīcijā ar ZZS. Turklāt ZRP nav pieņemama "Vienotības" iešana ZZS diktētajā populistiskajā pavadā, krīzes un budžeta samazināšanas apstākļos nopietni apsverot pensiju indeksāciju, kas varētu radīt postošas ilgtermiņa sekas šai sisēmai," savu nostāju klāstīja eksprezidents.

Āboltiņa pārmet Zatleram partiju vides sadrumstalošanu

Jau ziņots, ka "Vienotības" līdere Āboltiņa piektdien aicināja Zatleru iekļauties "Vienotībā" kopā ar visu jaunizveidoto partiju. Tas, viņasprāt, līdz minimumam samazinātu risku iegūt nekvalitatīvu Saeimu un tiktu stiprināta parlamentārā demokrātija.

Āboltiņa uzskaitīja vairākus iemeslus, kāpēc Zatleram labāk pievienoties "Vienotībai".

Pašlaik rodas iespaids, ka Zatlers dibina partiju viens, taču bez komandas rezultātu sasniegt nevar. Zatlera lēmumu dibināt partiju viņa nosauca savā veidā arī par bezatbildīgu, jo tā dēļ izveidojas daudzas mazas partijas, taču tikai liela organizācija varot uzņemties atbildību. Viņa arī nepiekrita argumentam, ka divas partijas iegūs vairāk balsu nekā viena, jo "politiku veidot matemātiski nevar".

Vienlaikus viņa atzina, ka "Zatlers ir "Vienotības" sadarbības partneris Nr.1" arī pēc savas partijas izveides.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu