Frūme pirmo reizi triumfē «Tour de France» velobraucienā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Par prestižā daudzdienu velobrauciena «Tour de France» kopvērtējuma uzvarētāju svētdien kļuva brits Kristofers Frūme no «Sky» vienības, bet sacensības veiksmīgi līdz galam aizvadīja arī latvietis Gatis Smukulis no «Katjuša» komandas.

Pašlaik 28 gadus vecajam Frūmem šī ir pirmā uzvara «Tour de France» un kādā no trim prestižākajiem daudzdienu velobraucieniem. Iepriekš viņa kontā bija otrā vieta 2011.gada «Vuelta Espana» velobraucienā un otrā vieta pērnā gada «Tour de France» sacensībās.

Par sacensību noslēdzošā, 21.posma, kurā tradicionāli cīņa par kopvērtējuma vietām vairs nenorit, uzvarētāju kļuva vācietis Marsels Kitels no «Argos-Shimano» komandas. Viņam šī bija ceturtā uzvara šīgada tūres posmos.

Kitels 133 kilometrus garo noslēdzošo posmu veica trīs stundās sešās minūtēs un 14 sekundēs, sprinta finišā apsteidzot savu tautieti Andrē Greipelu («Lotto Belisol») un britu Marku Kavendišu («Omega Pharma-Quick Step»).

Tikmēr Smukulis tūri spēja noslēgt ar 29.vietu pēdējā posmā, uzvarētājam finišā zaudējot desmit sekundes.

Frūme kopvērtējumā tuvāko sekotāju Nairo Kvintanu no Kolumbijas («Movistar») apsteidza par četrām minūtēm un 20 sekundēm. Savukārt trešais kopvērtējumā bija Smukuļa komandas biedrs Hoakims Rodrigess no Spānijas, kurš no brita atpalika par piecām minūtēm un četrām sekundēm.

Tikmēr Smukulis kopvērtējumā ieņēma 119.vietu, Frūmem zaudējot trīs stundas 21 minūti un sešas sekundes.

Kā ziņots, neviens Latvijas riteņbraucējs «Tour de France» velobraucienā nebija piedalījies kopš 2003.gada, kad ar labākajiem sprinteriem cīnījās Romāns Vainšteins.

Pērn «Tour de France» velobraucienā triumfēja brits Bredlijs Viginss, kurš šogad sacensībās nepiedalījās traumas dēļ.

Šīs bija jubilejas - simtās - «Tour de France» sacensības.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu