Jenzis: Restorāniem būtu jāpiemēro samazinātā PVN likme

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Restorāniem būtu jāpiemēro samazinātā pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likme, intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" atzina vairāku Rīgas restorānu līdzīpašnieks Jānis Jenzis. Viņš norādīja, ka šāda prakse ir aptuveni pusē no Eiropas Savienības valstīm. "Tas būtu virziens, kā šo sfēru atbalstīt, jo viesmīlības nozares uzņēmumi rada daudz darba vietu," sacīja Jenzis.

Pēc viņa domām, attīstoties šai sfērai, mazinātos bezdarbs - būtu vairāk viesmīļu, pavāru, trauku mazgātāju, apkopēju un citu. "Tā būtu arī potenciāla iespēja samazināt cenas uz samazinātās PVN likmes rēķina," atzīmēja Jenzis.

Šī gada sākumā, lai kompensētu pieaugušās elektrības tarifu, izejvielu un citu resursu sadārdzināšanos, restorānā "Ostas skati" par aptuveni 5% paaugstinātas cenas, bet kardināla cenu paaugstināšana nav plānota, un tās palikšot esošajā līmenī uz peļņas rēķina.

Viņš atzina, ka restorānā ''Ostas skati" neviens ēdiens nav dārgāks par desmit latiem, šo cenu līmeni restorānu vadība vēlas saglabāt visos restorānos. "Desmit eiro (septiņi lati) par kvalitatīvu ēdienu arī Eiropā ir normāla cena. Bieži vien arī bistro tipa ēstuvēs, kombinējot gaļu un piedevas, sanāk tas pats, bet tas nav restorānu ēdiens," skaidroja Jenzis.

Pēdējo pāris gadu laikā Rīgā atvērti vairāki jauni restorāni - demokrātiskais restorāns ''Ostas skati'', vīna bārs ''Garage'', ''Experience Cafe'' un restorāns ''Kitchen'', kuru līdzīpašnieks ir Jenzis.

SIA "Hospitality Consulting services", kas pārvalda vīna bāru "Garage" un restorānu "Kitchen", Jenzim pieder 50% daļu. Tāpat viņam pieder 37% kapitāldaļu uzņēmumā SIA "Food and Beverages", kas apsaimnieko restorānu "Ostas skati", un 25% kapitāldaļu SIA "Experence cafe", kas saimnieko restorānā Mārupē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu