Farēru salu iedzīvotājs atrod kļūdu FIFA rangā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Farēru salu students Jakups Emīls Hansens Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) reitingā atradis kļūdu, kas varētu palīdzēt viņa valsts komandai pirms 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra apakšgrupu izlozes iekļūt priekšpēdējā, piektajā, grozā.

Pēdējā FIFA rangā, kas tika publicēts jūnija beigās, Velsas un Farēru salu izlasēm ir 273 punkti un abas dala 114.pozīciju.

Taču Hansens pamanīja, ka Farēru salu komandai pēc uzvaras ar 2:0 pār Igaunijas izlasi vajadzētu būt par 0,07 punktiem vairāk un līdz ar to ieņemt augstāku pozīciju nekā Velsai.

Par šo kļūdu viņš informēja Farēru salu Futbola asociāciju, kas par to tālāk ziņoja FIFA. Pēc tam šī kļūda tika izlabota.

Tas nozīmē, ka Velsas izlase pirms 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra izlozes, visticamāk, atradīsies pēdējā, sestajā, grozā kopā ar citām vājākajām Eiropas komandām. Savukārt Farēru salas būs piektajā grozā.

Pagaidām izmaiņas vēl nav apstiprinātas.

Maijā publicētajā grozu sarakstā pirmajā iekļautas Spānijas, Nīderlandes, Vācijas, Anglijas, Portugāles, Itālijas, Horvātijas, Norvēģijas un Grieķijas izlases, savukārt otrajā grozā ir Krievija, Serbija, Slovēnija, Francija, Melnkalne, Šveice, Zviedrija, Slovākija un Dānija.

Trešajā grozā iekļuvušas Turcijas, Čehijas, Izraēlas, Īrijas, Ukrainas, Beļģijas, Rumānijas, Bosnijas un Hercegovinas un Bulgārijas valstsvienības, bet ceturtajā grozā iekļautas izlases no Lietuvas, Albānijas, Ungārijas, Baltkrievijas, Gruzijas, Armēnijas, Ziemeļīrijas, Skotijas un Polijas.

Piektajā grozā ir Latvijas, Austrijas, Igaunijas, Somijas, Moldovas, Kipras, Azerbaidžānas un Velsas izlases.

Visbeidzot sestajā grozā ir Īslandes, Luksemburgas, Farēru salu, Kazahstānas, Lihtenšteinas, Maltas, Andoras un Sanmarīno valstsvienības.

Komandas tiks sadalītas deviņās grupās.

Astoņu grupu uzvarētāji automātiski iekļūs Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā, bet papildu kvalifikācijas turnīrā viena grupu uzvarētāja un labākās otro vietu ieguvējas cīnīsies par četrām vietām uz finālturnīru.

Izloze notiks 30.jūlijā.

2014.gada Pasaules kauss norisināsies Brazīlijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu